Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Eötvös Péter-opera ősbemutatójára készül a Bartók Plusz Operafesztivál

Eötvös Péter-opera ősbemutatójára készül a Bartók Plusz Operafesztivál

A legnagyobb élő magyar operaszerző, Eötvös Péter műveiért Európa nagy operaházai versengenek. A Bartók Plusz Operafesztivál számára elismerés, hogy a szerző Az Aranysárkány című operájának magyarországi ősbemutatóját a miskolci fesztiválon tartják június 16-án. A nemzetközi szereposztásban színre kerülő előadás közreműködője az Izrael legjobb kortárs zenei együttesének tartott Israel Comtemporary Players.

- hirdetés -

Az Aranysárkány, kortárs darabhoz illően, aktuális problémát feszeget. Egy kínai kisfiú tragikus történetét meséli el, aki egy német városba érkezve a nővérét keresi. Mivel nem talál más ismerőst, egy ázsiai kifőzdében köt ki.

Megfájdul a foga, de nincs egészségbiztosítása, ezért a négy szakács próbál segíteni rajta. Harapófogóval kihúzzák a fogát, de „műtét” nem sikerül, a fiú elvérzik és meghal. Tetemét szőnyegbe csavarják és a közeli patakba dobják: a fiú így szürreális úton, hosszas hányódás után holtában hazajut Kínába.

- hirdetés -

„Világraszóló, hogy Eötvös Péter operájával jelen van a Bartók Pluszon, tekintélyével is súlyt ad mindannak, amit ma a fesztivál jelent” – fogalmazott egy nemrégiben készült interjúban Kesselyák Gergely, az operafesztivál igazgatója. – „Az Aranysárkányban sok a vicces szituáció. Mint ha komédiát néznénk, amelynek tragikus a vége.

Az igazán nagy színpadi mesterek sajátja, hogy szórakoztatva tanítanak.

Eötvös Péter is megtalálja a módját, hogy segítse az opera befogadását. Aki megnézi Miskolcon ezt az előadást, az operajátszás élmezőnyéről szerezhet benyomást.”

A Bartók Plusz 2019 programjairól bővebben a fesztivál honlapján talál információkat.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!