Papageno Radio
- hirdetés -
Játék Életrajzi kötet jelent meg Fischer Ádámról - Játék

Életrajzi kötet jelent meg Fischer Ádámról – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Oplatka András Zenekar az egész világ című életrajzi kötetében a világhírű művész karrierjét követi végig, s eközben nem csupán egy lenyűgöző pályakép és életszemlélet bontakozik ki előttünk, de a 20. századi magyar és európai történelemről is átfogó képet kaphatunk.

Napjaink egyik legkeresettebb karmestere zenészcsaládba született Budapesten, s már fiatalon Hans Swarowsky mesterosztályába került a Bécsi Zeneakadémián.

Oplatka András történész, író, újságíró. Az 1956-os forradalom után családjával Svájcba emigrált, majd a hatvanas évek végén a Neue Zürcher Zeitung munkatársa lett. Cikkeiben sokat foglalkozott Magyarország helyzetével és demokratikus átalakulásával. A számtalan általa jegyzett kötet közül talán Széchenyi Istvánról szóló életrajza a legismertebb. Németh Miklósról szóló könyve 2014-ben jelent meg a Helikon Kiadó gondozásában.

Szimfonikus vagy kamarazenekar, olasz opera vagy bécsi klasszikus, Wagner vagy Haydn – Fischer Ádám, a legendás karmester élettel tölti meg a zenét, miközben nem feledkezik meg magáról a világról sem, ahol ez a zene szól.

Fischer meggyőződéssel állítja, hogy a zenekarokon belül kis léptékben ugyanazok a frontvonalak húzódnak, és ugyanazok a hullámmozgások jönnek létre, mint a társadalomban, s a viszonyok egy-egy zenekaron belül miniatűr formában hűen leképezik mindennapi világunkat.

Játsszon a Papageno Facebook-oldalán, és legyen öné Oplatka András kötetének egy példánya. Három szerencsés nyertest sorsolunk szeptember 8-án.

Kérdésünk: Melyik budapesti zenei programsorozatot alapította Fischer Ádám?

a) Budapesti Mahler-napok

b) Budapesti Wagner-napok

c) Budapesti Mozart-maraton

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X