Papageno Radio
Kiállítás Design határok nélkül

Design határok nélkül

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Idén is lesz Határtalan Design kiállítás! Ezúttal 14 ország 140 dizájnerével, ékszertervezőjével és képzőművészével most először a Kiscelli Múzeum lenyűgöző templomterében találkozhatnak az érdeklődők.

A válogatásban cseh, dán, észt, holland, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, svájci és szlovák bútor-, textil-, forma- és ékszertervezők, képzőművészek szerepelnek. A szűkebben értelmezett dizájntárgyak – egyedi, kis szériás és sorozatban gyártott bútorok, lakáskiegészítők, szőnyegek és lakástextilek – mellett prototípusok, kortárs ékszerek, a műfaji határokat szabadon értelmező projektek és az ezekről készült filmek, a fenntartható fejlődést szolgáló, környezettudatos és a civil közösségek társadalomformáló szerepét hangsúlyozó felvetések, valamint a gasztronómia kulturális és kreatív összefüggéseit bemutató művek egyaránt láthatóak lesznek.

Határtalan Design – fotó: Juhász G. Tamás

A Határtalan Design kiállításhoz kapcsolódik a textiltervezők projektje, a TEXHIBITION, és harmadik alkalommal kapnak komoly szerepet kortárs ékszertervezők. A kezdeményezés egyfajta tervezői hálózatként, platformként is működik, amely a különböző generációk közötti párbeszéd lehetőségének megteremtésére is törekszik. Ennek részeként a különböző művészeti és dizájniskolák, egyetemek hallgatóinak munkáit is megismerheti a közönség.

Részletes program ide kattintva érhető el.

Kiscelli Múzeum – Templomtér

1037 Budapest, Kiscelli u. 108.

Időpont: 2020. október 10. – november 15.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X