• Blogok
  • Intermezzo
  • Közvetítések
  • Magazin
  • Rádió
  • Capriccio
  • English
Kategóriák
  • #ZENE
  • #SZÍNHÁZ
  • #TÁNC
  • #FOLK
  • #KIÁLLÍTÁS
  • #KÖNYV
  • #FILM
  • #GYEREK
  • Papageno Rádió
Blogok
  • Arcus Temporum
  • ARTE blog
  • Backstage
  • Barokk sarok
  • Beszélő képek
  • Cziffra Fesztivál
  • Debrecen
  • Debreceni Ünnepi Játékok
  • Erdély blog
  • Esterházy
  • eSzínház Fesztivál
  • Etno magazin
  • Eyes and Ears on Budapest
  • Fesztivál Akadémia
  • FOCUS on You
  • Hallomások
  • Hagyományok Háza
  • Haydneum
  • ICMA blog
  • Jazztörténetek
  • JM blog
  • Kataliszt
  • Képzőművészeti Aktuál
  • Kisvárdai Fesztivál
  • Klassz a pARTon!
  • Kodály Verseny
  • Kórusblog
  • Könyvsarok
  • Kreatív Európa történetek
  • Kultúrpanda
  • KultúRecept
  • Madridi mozaikok
  • Magyar Zene Háza
  • Minden, ami opera, minden, ami Szeged
  • Mindent Kocsisról
  • Mozart Planet
  • Múlt századi csillagok
  • Múzeum+
  • Müpa magazin
  • Művészetek Völgye
  • m. v.
  • Operaház
  • Oroszlánkörmök
  • Pagony
  • Papageno Klasszik
  • PeterPress
  • Ruttkai és kora
  • Senki többet?
  • Sisi gödöllői kastélya
  • Szokolay
  • Szomorú vasárnap
  • Táncmesék
  • Te csak hallgass!
  • Trafó
  • Várfok Galéria
  • Városmajori Szabadtéri Színpad
  • ZÖLD+KULT
  • Zsámbéki Nyári Színház
  • Ў blog
Facebook Instagram Vimeo YouTube
  • Blogok
  • Intermezzo
  • Közvetítések
  • Magazin
  • Rádió
  • Capriccio
  • English
Facebook Instagram Vimeo YouTube
Papageno
Papageno
Promóció

Vajon mi fán terem a kávé? – bevezetés e frissítő ital világába

Szerző: (x)2022. március 22.
Facebook Twitter E-mail

Rengetegen indítjuk kávéval a napot, azonban a növényről és a belőle készült italról bizonyára keveset tudunk. Ma bemutatjuk a különféle főzési módokat, típusokat illetve ezek jellegzetességeit. Ha szeretnél egy kicsit többet megtudni a kávéról, tarts velünk!

A kávé elkészítésének fajtái

Amennyiben rendszeres kávéfogyasztó vagy, biztosan ismersz pár elkészítési módot, de ha nem, akkor sincs probléma. Természetesen a trendek ezen a téren is folyamatosan változnak, de egy átfogó képet azért ki lehet alakítani. A kávézók és a velük kapcsolatos üzletek kínálatában sokszor könnyű eltévedni, de most segítünk neked. Reméljük, hogy ezzel a bemutatóval kicsit tisztább képet fogsz kapni a témáról.

Az első és talán legklasszikusabb főzési forma az espresso kávétípus. Ezt rendkívül sokan fogyasztjuk és ismerjük is. Elkészítéséhez egy espresso, vagy egy capuccino gépre lesz szükségünk. Működési elve a forró víz nyomóerejével kapcsolódik össze. Ennek segítségével érhető el ugyanis az az erős telt ízű kávé, amit sokan kedvelünk. Nem véletlenül, hiszen a kellemes ízhatás felfrissítő élménnyel párosul.

A modern világ – újabb és különlegesebb főzési típusok

Természetesen a barista tudomány nem áll meg az espressonál, ennél sokkal tágabb ismeretekkel rendelkezik. A következő, már egy kicsit kevésbé ismert eljárás a ristretto fajtájú kávé. Elkészítési elve hasonló az espressohoz, hiszen nyomás alatt álló vizet eresztünk át a kávéőrleményen. Ám ennél a módszernél csak az espresso vízmennyiségének a fele kerül felhasználásra, így egy sötétebb, erősebb végeredményt kapunk.

Még tovább evezve a kávé tengerén, elérkezünk a Dip Brew-hoz. Ennél az eljárásnál a masina víztartályába kell töltenünk a vizet és nincs más dolgunk, csak várni. Ugyais a gép elkészíti nekünk a mennyei italunkat. 

A Pour Over eljárásnál már egy szűrőre is szükségünk lesz. A tökéletes hőmérsékletű vizet lassan ráöntjük a kávéra, és megvárjuk míg a szűrőn átfolyó folyadékból elkészül a frissítőnk. Végül érdemes megemlíteni a Cold Brew módszert is, amely egy nem túl ismert eljárás. Itt ugyanis durvára darált kávét hagyunk állni szobahőmérsékletű vízben hosszú időn keresztül. Így az italunk nem lesz olyan keserű.

A kávéból készíthető italok sokasága

Miután a főzési eljárásokkal megismerkedtünk vessünk egy pillantást a kávéitalokra is. Ezek általában kávét, tejet, illetve tejhabot tartalmaznak. Ezek kombinációból készíthetjük el mennyei frissítők sokaságát. Ha jó minőségű kávét szeretnénk főzni szerezzük be azt a CafeNash szemes kávé kínálatából. Itt olyan különlegességeket is találhatsz, melyek biztosan a kedvenceid lesznek majd. Ha innen rendelsz, tökéletes minőségű kávéval indíthatod a reggelt!

Klasszikusan az olasz módszer szerint reggel célszerű valamelyik tejes megoldást választani, délután pedig egy ütősebb espressot. De természetesen ezek a szabályok nincsenek kőbe vésve. Lényeg az, hogy élvezd ezen italok ízét, és fogyassz olyat, mely a szívedhez leginkább közel áll. Jó kávézást kívánunk!

Megosztás. Facebook Twitter LinkedIn E-mail
Előző bejegyzésHangosmese, avagy régi tradíciók új köntösben
Következő bejegyzés Hogyan varázsold újjá otthonod falait?

Ajánlott Bejegyzések

Pálinkás Szilvia
Promóció

Pálinkás Szilvia: „A génjeimben lapult ez a nem mindennapi történet”

2022. augusztus 9.5 perc olvasás
Chicago - fotó: Éder Vera
Promóció

Bűn, csillogás, jazz – Chicago a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2022. augusztus 8.2 perc olvasás
Fotó: Thailand Philharmonic Orchestra
Promóció

Bernstein, Gerswhin, Dvořák művei a Thaiföldi Filharmonikus Zenekar koncertjén

2022. augusztus 8.1 perc olvasás

A hozzászólások le vannak zárva.

Promóció
Pálinkás Szilvia Promóció

Pálinkás Szilvia: „A génjeimben lapult ez a nem mindennapi történet”

Chicago - fotó: Éder Vera Promóció

Bűn, csillogás, jazz – Chicago a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Fotó: Thailand Philharmonic Orchestra Promóció

Bernstein, Gerswhin, Dvořák művei a Thaiföldi Filharmonikus Zenekar koncertjén

Zempléni Fesztivál Promóció

Hamarosan kezdődik: augusztus 12-től 21-ig tart a XXXI. Zempléni Fesztivál

Forrás: Lőrinczy György/Facebook Promóció

Lőrinczy György: „Az összefogás felé kell mennünk”

Forrás: Margitszigeti Szabadtéri Színház Promóció

Fantasztikus hangzás és látvány – az Attila opera a Margitszigeten

Hírlevél

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

Magazin lelőhelyek

Kattintson a térképre!

  • Impresszum
  • Médiaajánlat / ÁSZF
  • Adatvédelem
  • Szerkesztőségi alapelvek
  • Kapcsolat
Menu
  • Impresszum
  • Médiaajánlat / ÁSZF
  • Adatvédelem
  • Szerkesztőségi alapelvek
  • Kapcsolat

Member of

Hírlevél feliratkozás

0001
0001

© 2022, Papageno Consulting Kft. Minden jog fenntartva.

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.