Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE „Ez az egyetem soha nem volt független” - Benkő Péter az SZFE-ügyről

„Ez az egyetem soha nem volt független” – Benkő Péter az SZFE-ügyről

Benkő Péter, kétszeres Jászai Mari-díjas színművész az alábbi nyílt levelet fogalmazta meg:

- hirdetés -

„Gyáva dolognak tartom, hogy a fiatalokat, a gyerekeket tűzvonalba küldik. Mert becsapják őket. Nem tudom és nem is akarom magamban tartani, azt, ami felgyülemlett bennem az ügy kapcsán. Alattomos, sunyi, jellemtelen, gyáva dolognak tartom, hogy a fiatalokat, a gyerekeket tűzvonalba küldik. Mert becsapják őket. A srácok azt hiszik, hogy a saját függetlenségükért állnak ki, az egyetem függetlenségéért, pedig az SZFE soha nem volt független, különösen az utóbbi harminc évben nem.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Elkezdődik a tanév az SZFE-n: kísérleti tanköztársaságot hoznak létre

A fiatalok most a felbujtókért állnak ki. Az internacionalizmusért. Amiről nem tudhatják, hogy mi az. Én sem tudtam fiatalon. Most sem tudom. A srácokkal ezt tenni olyan, mint a felelőtlen kismama, aki maga előtt tolja a gyerekét a babakocsiban, mikor a nagy forgalomban – nem a zebrán – át akar kelni a másik oldalara. Majd megáll a forgalom, a gyereket úgysem ütik el.

Kedves szabad gondolkozók! Engedjétek meg, hogy én is szabadon elmondhassam a gondolataimat. Fehér vagyok, hetero és hiszek Istenben. A liberalizmusban nem. Én most érzem magamat szabadnak.

Free Magyarország!

Benkő Péter színművész”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.