Papageno Radio
Színház SZFE Az SZFE hallgatói kapták a Magyar Hang Év Embere-díját

Az SZFE hallgatói kapták a Magyar Hang Év Embere-díját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az év végéhez közeledve a Magyar Hang szerkesztősége meghirdette az Év Embere-díjat, amelyet az olvasók szavazatai alapján a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói nyertek meg.

3471 szavazattal, a leadott 5088 voks 68 százalékával a Színház- és Filmművészeti Egyetem ellenálló növendékei nyerték meg a Magyar Hang Év Embere 2020 olvasói szavazását – olvasható a Magyar Hang honlapján. A többi jelölt Hodász András katolikus pap, Iványi Gábor lelkész, L. Ritók Nóra pedagógus és Máté-Horváth Nóra orvos volt.

A Magyar Hang az elismerés mellett százezer forintot is felajánlott a győztesnek, aminek sorsáról ők dönthetnek, a pénz az általuk megjelölt karitatív célt segíti majd. Az SZFE-s diákok a szavazáson szintén a jelöltek közt szereplő Igazgyöngy Alapítványt választották, a százezer forintot az ő részükre ajánlották fel.

Az Igazgyöngy Alapítvány és Művészet Iskola húsz éve dolgozik a berettyóújfalui kistérségben. A művészetpedagógia alapjaira építve új, komplex módszereket vezettek be az oktatásban és a szociális munkában, segítve a hátrányos helyzetű gyerekek és szüleik felzárkóztatását.

(Via Telex, 24.hu)

Promóció

X
X