Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE SZFE-hallgatók: „A blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük”

SZFE-hallgatók: „A blokádot nem feladjuk, hanem magunkkal visszük”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

November 10-én 15 órától tartottak ismét sajtótájékoztatót az egyetemfoglaló hallgatók a Vas utcában. Mint közölték, az egyetemek, így az SZFE is átáll az online oktatásra, ennek következtében pedig az ellenállást a járványügyi előírások mentén folytatják.

„A vírus terjedésének megelőzése érdekében elrendelt intézkedéseket továbbra is kötelességünk, felelősségünk maradéktalanul betartani. Az SZFE november 11-től digitális oktatásra áll át, a korlátozások értelmében az épületeket, a kollégiumot el kell hagyni” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

- hirdetés -

„Az ellenállás egy ideig az épületeken kívül folyik majd. Akár ezek közt a falak közt, akár otthon, karanténban kell az autonómiáért küzdenünk, az egyetem mi vagyunk. A blokád addig tart, amíg a hatalmi elnyomás meg nem szűnik. Az egyetem fizikai foglalásának első 70 napja azt demonstrálta, hogyan érdemes nemet mondani az elnyomásra. Ezt az ellenállást olyan mértékű támogatás övezi, amelyre nem is számítottunk” – közölték a hallgatók.

Elmondták, hogy szerintük az oktatás felfüggesztéséről szóló november 6-i fenntartói intézkedés sérti a felsőoktatási törvényt, ezért a HÖK november 9-én bírósághoz is fordult.

A hallgatók végül szolidaritásukról biztosítva, felhívták a figyelmet az egészségügyi dolgozók megfeszített munkájára, amit a járvány elleni küzdelemben végeznek.

Cikkünk folyamatosan frissül…

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X