Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE A Freeszfe Egyesület és az önkormányzat is reagált a Molnár Antal Zeneiskola...

A Freeszfe Egyesület és az önkormányzat is reagált a Molnár Antal Zeneiskola helyzetére

A Freeszfe Egyesület a napokban vette bírtokba új, 7. kerületi székházát, amelyről közben a Molnár Antal Zeneiskola közleményéből az derült ki, hogy az épületet eredetileg nekik készítették elő. Az ügyre az önkormányzat és a Freeszfe Egyesület is reagált.  

- hirdetés -

A Freeszfe új székháza kapcsán (Damjanich u. 4) felmerült aggályokra reagálva újságírói megkeresést követően a következő tájékoztatást adta Erzsébetváros Önkormányzatának sajtóosztálya:

Zajlanak a tárgyalások

- hirdetés -

„A Molnár Antal Zeneiskola méltó helyre költöztetéséről is egyeztetett az illetékes Tankerület vezetőjével Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere hétfő délelőtt. A megbeszélésen elhangzott, hogy a költöztetés vonatkozásában nincs döntési kényszer, mivel az iskola 2022-ig a jelenlegi feltételek mellett még tud működni. Ez idő alatt az tanintézmény által megadott kívánalmaknak megfelelően az önkormányzat pályázatra kijelöl egy, a számukra mindenben megfelelő épületet, amelyet az iskola elnyerhet.

Ide kapcsolódik:
Zeneiskolásoknak felújított épületet kapott a Freeszefe Egyesület - közlemény

Erzsébetváros Önkormányzatának fontos a nagy múltú, patinás intézmény, ezért segíteni kívánja az ott folyó szakmai munkát, annak ellenére, hogy ez nem kötelező feladata, tekintettel arra, hogy az iskola állami fenntartásba került. Ugyanakkor az önkormányzat jelen pillanatban nincs abba a helyzetben, hogy a Damjanich u. 4. szám alatti, 700 millió forintért felújított ingatlan bérbeadásából származó bevételéről lemondjon. A Tankerület vezetője korábban megerősítette, hogy a vagyonkezelésen kívül más formában nem tudják kezelni a köznevelési feladatot ellátó ingatlanokat, azaz nem tudnak bérleti díjat fizetni. A Damjanich utca 4. szám alatt található épülettel kapcsolatban Niedermüller Péter megjegyezte: sem a korábbi, sem a jelenlegi kerületvezetés működése alatt nem született olyan határozat, amely szerint az épületben a Molnár Antal Zeneiskola fog működni.”

A Freeszfe Egyesület szolidaritását fejezi ki

A Freeszfe Egyesület eközben szolidaritását fejezi ki a Molnár Antal Zeneiskolával, és már fel is vették a kapcsolatot az iskola vezetőivel „miután egy kedd reggeli közlemény nyomán tudomásunkra jutott a Tankerület által fenntartott zeneiskola hátrányos helyzete és korábbi kötődése az Egyesület nyílt kiírás útján megpályázott és friss önkormányzati döntés értelmében bérbe vett épületéhez.

Jelen pillanatban nem látunk lehetőséget a konkrét ügy megoldásában való szerepvállalásra, ugyanakkor igyekszünk tovább tájékozódni a körülményekről, és saját történetünk fényében morális kötelességünknek tartjuk az előző évtizedek Színház- és Filmművészeti Egyeteméhez hasonlóan kizsigerelt és magára maradt állami fenntartású intézményekkel való párbeszéd kezdeményezését.

A magyarországi művészetoktatás autonómiájának helyreállításához elengedhetetlen, hogy az atomizált alkotótársadalom sorsára hagyott közösségei egymásra találjanak és együttműködjenek” – közölte az Egyesület.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!