Papageno Radio
Film Új, korszerű eszközöket kapott az SZFE filmintézete

Új, korszerű eszközöket kapott az SZFE filmintézete

A legkorszerűbb digitális filmkamerák mellett számos világítást és filmkészítést segítő eszköz érkezett Németországból a Színház- és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetébe.

Az egyetemnek Novák Emil általános megbízott rektorhelyettes közbenjárásával sikerült támogatási megállapodást kötnie a német ARRI Rental céggel, Közép-Európa legnagyobb filmkészítéshez használt eszközgyártójával – közölte az SZFE az MTI-vel.

Sára Balázs, az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének vezetője elmondta: a most érkezett szállítmány lehetővé teszi, hogy a ma használt legprofesszionálisabb filmkészítési eszközökön gyakorolhassanak az egyetem hallgatói.

Ide kapcsolódik:
Ők irányítják majd a megújult SZFE filmes képzését

A megállapodásnak köszönhetően ARRI Alexa kamera, ARRI Zeiss Ultra Prime és Angenieux Zoom objektívek, ARRI Skypanel led derítők softboxszal, ARRI ledes spotlámpák, valamint ARRI HMI spotlámpák érkeztek az intézethez. A német cég hamarosan leszállítja azt a 2 ARRI Orbitert, amely jelenleg a legkorszerűbb világítási eszköz, és annyira új gyártmány, hogy emiatt még néhány napot várni kell rá – hangsúlyozza a közlemény, hozzátéve: a gyakorlati oktatást segítik még a Panther Magnum Dolly és Panther sínek is.

Ide kapcsolódik:
Így néz ki belülről az SZFE filmes képzésének helyet adó új épület – Videó

Az SZFE kiemelte: története legjelentősebb fejlesztési programjának első lépéseként februártól új intézetnevekkel és megújult, modern helyszínekkel várja a hallgatókat és oktatókat. Február 25-től a fenntartó Innovációs és Technológiai Minisztérium engedélyezte, hogy a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett néhány egyetem megkezdhesse a jelenléti gyakorlati oktatást, így az SZFE hallgatói már az új és korszerű eszközökkel sajátíthatják el a filmgyártást.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!