Papageno Radio
- hirdetés -
Live Közvetítés – A Ligeti Ensemble és a Concerto Brass koncertje

Közvetítés – A Ligeti Ensemble és a Concerto Brass koncertje

A Ligeti Ensemble és a Concerto Brass január 9-i, ingyenes, Magyar Kincsek 1. elnevezésű koncertje a Papageno és a BMC Facebook-oldalai mellett a Concerto Budapest YouTube-csatornáján és a zenekar honlapján követhető majd 19:30 órai kezdettel. 

- hirdetés -

A jelen és a múlt század becses értékeit tárja elénk a Magyar Kincsek-sorozat első 2021-es koncertje, amely a fa- és rézfúvós muzsikusok meg a vonósok számára nagyszerű feladatok sorát fogja felkínálni.

- hirdetés -

Így az időben Veress Sándor fiatalkori, 1933-as Szonatinájától Eötvös Péter 2008-as Octetjéig ível majd a program, míg az előadói létszám 3 fafúvóstól 16 vonósig terjed. Ez utóbbi, vonóskari formációnak Szőllősy András 1983-as Tristiájában jut majd főszerep: emlékezetünkbe idézve nemcsak az éppen száz éve született kiváló komponistát, de a gyászzenéje által elsiratott kollégát, Maros Rudolfot is (hasonlóan ahhoz, ahogyan Eötvös alkotása pedig Karlheinz Stockhausen emléke előtt tisztelgett).

A Ligeti Ensemble névadóját korai fúvós bagatell-sorozata, míg Márta Istvánt egy 1986-os harsonaműve képviseli a műsoron, ahol értelemszerűen az idén 95 esztendős Kurtág György egyik kompozíciója is elhangzik majd: az op. 2-es Fúvósötös, a saját zeneszerzői hang megszületését elhozó és bizonyító 1959-es év terméséből.

Magyar Kincsek 1.: Ligeti Ensemble – online koncertközvetítés

  • VERESS: Szonatina
  • SZŐLLŐSY: Musiche per ottoni – részletek
  • MÁRTA István: „… per quattro tromboni”
  • EÖTVÖS Péter: Octett
  • SZŐLLŐSY: Tristia (gyászzene)
  • KURTÁG György: Fúvósötös
  • LIGETI: Bagatellek

Közreműködik: Ligeti Ensemble, Concerto Brass
Vezényel: Keller András

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.