Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok CAFe Budapest Nemzetközi gyerekfilm fesztivált rendeznek a CAFe Budapest keretében

Nemzetközi gyerekfilm fesztivált rendeznek a CAFe Budapest keretében

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál alatt, október 24-én és 25-én rendezik meg a CINEMIRA Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált, ahol amellett, hogy 4-14 éveseknek szóló minőségi filmeket vetítenek a világ minden tájáról, filmes workshopokon is részt vehet a teljes család.

- hirdetés -

A fesztiválra, amely az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló filmfesztivál Magyarországon, idén harmadik alkalommal kerül sor. A szervezők missziója az, hogy olyan minőségi családi filmeket juttasson el a közönséghez, amelyek értéket közvetítenek, szórakoztatva tanítanak az emberi érzelmekről, a világról és a különböző kultúrákról, s mindezt úgy, hogy figyelembe veszik a kis nézők életkori sajátosságait.

- hirdetés -

Az érdeklődők az óránként kezdődő vetítéseken több mint 80 országból több száz gyerekfilmet láthatnak életkor szerinti bontásban, köztük rövid- és egész estés filmeket, animációs és élőszereplős alkotásokat. Különlegesség, hogy itt debütál a legendás magyar vígjáték, az 1981-ben bemutatott A szeleburdi család digitálisan felújított változata is.

Cinemira – forrás: cafebudapestfest.hu

A vetítések mellett interaktív programok is lesznek: előzetes regisztrációval filmes, videoklipes, animációs, táncos, casting és kaszkadőr workshopokon próbálhatják ki magukat az érdeklődők. Sor kerül izgalmas beszélgetésekre is, ahol a filmszínészet vagy a szinkronizálás iránt érdeklődő fiatalokat ismert és profi szakemberek vezetik be a szakma rejtelmeibe. Lesz VR-sarok, lehet csapót festeni és kemogrammal izgalmas dekorációt készíteni, ezeken az eseményeket az egész család részt vehet. Vásárt is rendeznek, ahol a kínálatban filmplakátok, képregények, gadgetek, filmtechnikai eszközök, filmes könyvek, diafilmek, csapók, sőt filmes ruhák is szerepelnek.

Az Akváriumban megrendezésre kerülő fesztivál nem csupán családi rendezvény, A szervezők célja, hgy felélesszék a gyerekfilmes hagyományokat Magyarországon, ezért szakmai programokat szervez a filmes alkotók számára: a legsikeresebb hazai gyerekkönyvek írói prezentálják történeteiket a filmeseknek, és a legfrissebb hazai, kifejezetten gyerekeknek szóló nagyjátékfilm- és sorozatterveket mutatják be az alkotók egy szakmai zsűrinek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.