Papageno Radio
- hirdetés -
Kiállítás „Még úton vagyok”

„Még úton vagyok”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Művészetek Völgyében, július 21-én mutatkozik be Antal Andrea Fény és Forma című első kiállítása.

Antal Andrea így vall magáról és a művészetéről:

Hogy ki vagyok én?  Többen kérdezték tőlem ezt az utóbbi időben, s most, életem első kiállítása kapcsán fontossá vált meghatároznom, mert amit eddig gondoltam magamról, valahogy sosem bizonyult igazán véglegesnek.

Talán úgy jellemezném a legjobban, hogy csatorna vagyok, egy közvetítő eszköz, aki az agyagon keresztül a fény eszközével próbál „varázsolni”. A szavakon túli kifejezéssel alkotok meg, hozok világra olyan formákat, melyek ihletett állapotomban kikívánkoznak belőlem, gyógyító energiákat közvetítve a világ felé. Ilyenkor hagyom, hogy átáramoljon rajtam az univerzum és mindenfajta előzetes elképzelés nélkül alkotok.

Életem első szobránál fogalmazódott meg bennem a kérdés: ki lehetett az, aki alkotott ?, mert jómagam még azt sem tudtam, hogy szobor vagy arc formázására egyáltalán képes lehetek. Minden egyes alkotás folyamán végül rádöbbenek arra, hogy egy másik szférából közvetítek a gondolataim és a kezem által.

Még úton vagyok. Bertók Éva keramikus művészetterápiás óráin szerettem bele az agyagba. Annyira sokrétű, ezernyi változat, forma, lehetőség rejlik benne, hogy ha 100 évig élnék, az is kevés lenne, hogy kitanuljam alakításának csínját-bínját. Megtaláltam a teremtés és születés misztériumát az agyagban, s egyben művészi kifejezésmódomat, amely a fény és a forma határmezsgyéjén mozog.

- hirdetés -

Az ingyenes tárlat, amelyet Nyúl Erika, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége Kulturális Bizottságának elnöke nyit majd meg a kapolcsi Völgy Turisztikai központban július 30-ig látogatható.

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X