Papageno Radio
Blogok Klassz a pARTon! Strandon szól a Varázsfuvola

Strandon szól a Varázsfuvola

Balatonalmádiban indul a 2017-es Klassz a pARTon ingyenes programsorozata, amelynek házigazdája Érdi Tamás zongoraművész. Július 15-én és 16-án templomban, strandon és ligetben, koncertekkel és operával várják a közönséget.

Nemes Réka – forrás: Klassz a parton/Nemes Réka

A balatonalmádi-vörösberényi református templomban zajló nyitókoncerten felcsendülnek Chopin, Bach és Lajtha László művei, elhangzanak Puccini, Bellini, Gounod, Mozart és Händel operáinak részletei. Az előadók fiatal muzsikus tehetségek, a MOL Új Európa tehetségtámogató program résztvevői, akik többedik alkalommal koncerteznek a Klassz a pARTon-t szervező Cimbora Alapítvány rendezvényein. Közülük Nemes Réka fuvolaművész így fogalmazott arról, mit jelent számára ez a sorozat:

„A Klassz a Parton koncertsorozat lehetőséget nyújt nekem találkozni egyre több és több zenésszel, és jól esik kiszínezni az ott nyaralók estéit, élményt szerezni nekik a játékommal.”

Gulyás Bence – forrás: Klassz a parton/Gulyás Bence

Másnap kora este egy igazán különleges operaprodukcióra kerül sor, amelyben mesterek és tanítványok, a jelen és a jövő operacsillagai, Kertesi Ingrid és Gulyás Dénes, illetve növendékeik együtt lépnek fel. A mű nem rendhagyó, hiszen Mozart Varázsfuvolája a repertoár közkedvelt darabja, ellenben a helyszín, a balatonalmádi strand egyáltalán nem szokványos. Az előadás is megismételhetetlen lesz, hiszen a diákok között két vendégművész is fellép, az Éj királynőjének áriáját Mondok Yvette, Pamina egyik áriáját Kertesi Ingrid énekli. A produkcióból nem hiányzik majd a humor, és akár a műfajjal még csak ismerkedő gyerekeket és felnőtteket is várnak a közreműködők és a szervezők. Monostatost Gulyás Bence formálja meg, aki így ajánlja az előadást: „Mozart zenéje számomra egyet jelent az örökkévalósággal. Örülök, hogy egy olyan produkcióban vehetek részt, ami modern, nem kosztümben játszunk, hanem használhatjuk a saját eszközeinket és ruháinkat, ami azért is megengedhető mert Schikaneder és Mozart nem helyezték el történelmi időben a sztorit. A darab nagyon sokrétegű, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tartogat mondanivalót. Számomra Monostatos karakterének megformálása izgalmas feladat, mivel ez az első szerepem amiben negatív alakot kell játszanom.”

Zsoldos Bálint – forrás: Klassz a parton

Zsoldos Bálint zongoraművész  a budapesti Zeneakademián  tanult, szólistaként és kamarazenészként gyakori szereplője az itthoni és a külföldi koncerteknek. Hangversenyeiről számos rádió- és tévéfelvétel készült, de játékának igazi sokszínűsége élő koncert során bontakozik ki leginkább. Koncertjén két Beethoven-szonátát és két Debussy-művet játszik.

július 15. 20.00 – Balatonalmádi-Vörösberény, református templom

A MOL Új Európa Alapítvány tehetségtámogató program nyerteseinek koncertje: Kovács Gergely (zongora), Megyimórecz Ildikó, Molnár Anna (ének), Nemes Réka (fuvola),Wendler Enikő (fuvola)

július 16. 18.00 – Balatonalmádi, Wesselényi Strand

Kertesi Ingrid, Gulyás Dénes és tanítványaik rendhagyó Varázsfuvola előadása – közreműködik: Kertesi Ingrid, Mondok Yvette, Breinich Beáta, Gulyás Bence, Molnár Anna, Ódor Botond, Ruszó Alexandra, Szűcs Attila, Tatai Nóra, Tóth Pál Mátyás, zongorán közreműködik: Sotkó Eszter

július 16. 20.00 – Balatonalmádi-Vörösberény, Szent Erzsébet-liget

Zsoldos Bálint zongoraművész szólóestje

Részletes program

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!