Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Sting menekült gyerekeket támogat

Sting menekült gyerekeket támogat

2017-ben Sting kapta a Polar Zenei Díjat. Az angol énekes-dalszerző a kitüntetéssel járó egymillió svéd koronát (kb. 32 millió forint) egy, a Jeunesses Musicales helyi szervezete által koordinált kezdeményezésnek ajánlotta fel, amelynek egyik célja a zene segítségével megkönnyíteni a fiatal- és gyerekkorú menekültek integrációját.

- hirdetés -

Az 1989-ben, az ABBA producere, szövegírója, menedzsere, Stig Anderson által alapított zenei díjat olyan egyének, zenekarok vagy intézetek kaphatják meg, akik/amelyek kivételes eredményeket értek el és elősegítették a zene fejlődését. A díjat a Svéd Királyi Zeneakadémia ítéli oda, és a svéd uralkodó adja át.

- hirdetés -

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy idén én kaptam a Polar Zenei Díjat, és nagy örömmel adományozom az azzal járó összeget a Songlines projektnek.

A zene képes hidakat építeni, ez a kezdeményezés pedig kiemeli a zene alapvető jelentőségét abban, hogy a menekült gyerekek lehetőséget kaphatnak arra, hogy egy új társadalommal kapcsolatba kerüljenek, abba integrálódjanak”

– mondta Sting.

A Songlines céljai sokrétűek. A hároméves kezdeményezés  2017 januárjában kezdődött, egyik közreműködője a Jeunesses Musicales ifjúsági zenei világszervezet svéd tagszervezete. A projektben iskolákat, koncerthelyszíneket, kulturális központokat segítenek, elősegítik a zenekarok, iskolák, kórusok és más együttesek, különböző szervezetek és fesztiválok együttműködését, de lakhatási programot is kidolgoztak. Sting adományából zenei táborokat és koncerteket szerveznek, hangszereket vásárolnak.

„Csodálatos érzés, hogy a Songlinest egy olyan emblematikus művész támogatja, mint Sting. Ezek a bátor gyerekek Szíria, Afganisztán, Eritrea háború sújtotta övezeteiből érkeztek Svédországba. A zene fantasztikus eszköz az integrációra: új barátságok kötődnek általa, és fejleszti a nyelvtudást is. A projekt résztvevői közt a jövő zenei tehetségeit látjuk” – nyilatkozta Julia Sandwall, a Songlines országos koordinátora.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.