Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Képregényhősök lettek az Operaház sztárjai

Képregényhősök lettek az Operaház sztárjai

Az Operaház korszerűsítése miatt az Erkel Színházban kezdi meg 2017/18-as évadát a Magyar Állami Operaház. A Wagner-ihlette tematika mellett 28 opera- és balettpremier, köztük számos ősbemutató és Magyarországon először látható előadás is szerepel az összesen mintegy 60 különböző színpadi produkció között. Több világsztár mellett ismét az Opera vendége lesz Plácido Domingo, először látogat az intézménybe Anna Nyetrebko és Roberto Alagna is.

- hirdetés -

Az új évad meghirdetésével párhuzamosan indul az Opera ElsőSorban imázs-kampányának harmadik és egyben záró darabja, ami a divat és a fotó után a társművészetek közül a képregény műfajából merített ihletett. A tizenkét – plusz egy bónusz – kreatívon a korábbi évekhez hasonlóan az intézmény elismert művészeit, valamint új bemutatóit és repertoárjának más kiemelt darabjait helyezik a középpontba.

- hirdetés -

A képregényes elgondolás nyomán egy közérthető, szerethető arculat létrehozását tűzték ki célul, ami új perspektívából közelít az opera és a balett témáihoz, miközben a comics képzőművészetre gyakorolt hatásában, főként a pop artban, Andy Warhol és Roy Lichtenstein munkásságában keres viszonyítási pontokat, emellett valamennyi kreatívon végigvonul a 2017/18-évad kísérőjegyeként a gyűrű-motívum. A comics műfajának kvintesszenciája – de legalábbis nélkülözhetetlen „értelmezési-tartozéka” – a szavakba öntött sztori.

Nem sikerülhet tökéletesen minden fotó…vagy éppen ettől lesznek valódiak? Az Operaház egy gegfilmben válogatta össze az imázs-kampány legbensőségesebb pillanatait.

Az olykor eredeti dalszövegekre, librettókra, máskor eszmei mondanivalókra, vagy épp gegekre épülő magyar szövegeket Ókovács Szilveszter írta.  Az Opera 2011 óta megújult arculat – a korábbi díjazásokat követően – a közelmúltban újabb elismerésben részesült: a 2012 és 2017 közötti időszak évadkampányainak plakátjait, valamint huszonöt további premierplakátot

beválogatták a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria grafikai gyűjteményébe.

Bővebb információk az Operaház következő évadának műsoráról és az épületfelújítások részleteiről ide kattintva.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.