Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Húsvéti Kékszakállúval jelentezik az Opera a Papagenón

Húsvéti Kékszakállúval jelentezik az Opera a Papagenón

A „Maradj otthon!”-kampány legszélsőségesebb képviselője, a Kékszakállú herceg történetét feldolgozó Bartók-operát és Eötvös Péter tizedik operáját, az egyfelvonásoshoz komponált párdarabot, a Vértelenült láthatja legközelebb a közönség a Papageno Facebook-oldalán.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Online közvetítések listája - Folyamatosan frissítve

- hirdetés -

Az április 11-én, nagyszombaton 19 órakor látható előadásokat A kékszakállú herceg vára premierjének 100. évfordulója alkalmából illesztette egymás mellé a Magyar Állami Operaház. A 2018-as produkció a dán Kasper Holten, a londoni Királyi Opera korábbi művészeti igazgatója, a Dán Táncszínház elnöke és az Opera Europa alelnökének első budapesti munkája volt.

Az Eötvös-opera egy háborús veterán és egy mészárlást túlélő nő fél évszázadra visszanyúló kapcsolatát mutatja be, a főszerepekben Szegedi Csabával és Meláth Andreával.

„Korábban nem gondoltam volna, hogy méltó párja a Kékszakállúnak, de nem is volt hozzá szerencsém ennyire jó énekesekkel” – írja az angol Opera magazin kritikusa.

A rendhagyó módon egy összeszokott házaspár életét és problémáit feldolgozó Kékszakállúban Komlósi Ildikó és Palerdi András lépnek színpadra. A különleges estét kivételes karmester, Eötvös Péter vezényli.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!