Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kamp Salamon szerkesztésében jelentkezik új lemezzel a Hungaroton

Kamp Salamon szerkesztésében jelentkezik új lemezzel a Hungaroton

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A reformáció 500. évfordulójára a Hungaroton korábbi kiadványaiból válogatott egy lemeznyi anyagot. A kiadvány szerkesztője Kamp Salamon.

A Kamp Salamon Kossuth-díjas karnagy szerkesztésében létrejött lemez összesűrítve mutatja be a reformáció zenei kincsének és Bach lutheránus muzsikájának esszenciáját. Bach életének és tevékenységének ritmusát döntően az egyházi év határozta meg, ezért a műveiből válogatott felvétel is hasonló időrendet követ az adventtől egészen a Szentháromság ünnepéig.

1517–2017 – ötszáz év tele kincsekkel. A reformáció sok-sok értéke közül kiemelkedik a hitújítás nyomán megszületett sajátos hangvételű egyéni ízű muzsika: legyen az egyszerű ének vagy monumentális oratórium. Nem kísérőjelenség ez egy nagy szellemi katedrálishoz, hanem olyasvalami, ami a reformáció lényegét közvetíti. A zene, amely Luther számára Isten különleges ajándéka volt, a zene, amely a protestantizmus minden ágában új színekkel, formákkal és műfajokkal gazdagodott. A lutheri ének és zenekultúra Johann Sebastian Bachnál érte el a csúcspontját.

- hirdetés -

– mondja a lemezről Dr. Hafenscher Károly, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem óraadó tanára.

Hallgasson bele a kiadványba ide kattintva!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X