Papageno Radio
Blogok JM blog Az EU továbbra is támogatja ifjúsági zenekarát

Az EU továbbra is támogatja ifjúsági zenekarát

A Kreatív Európa program keretében, évi 600.000 eurós támogatással biztosított az  Európai Unió Ifjúsági Zenekarának (European Union Youth Orchestra – EUYO) jövője.

Jó egy éve kongott a vészharang, akkor úgy nézett ki, megszűnik a nagy hagyományú, 1976-ban, Claudio Abbado vezetésével alapított együttes. Az Európai Parlament (EP) friss döntése szerint azonban aggodalomra nincs ok. A javaslatot az Európai Bizottság nyújtotta be az  EP-hez és a Miniszterek Tanácsához, mely szerint önálló szervezetként ismerik ez az EUYO-t, így a finanszírozás folytatódik. „Bebizonyítottuk, hogy állampolgáraink érdekében képesek vagyunk kreatív megoldásokat találni a bürokratikus procedúrákra” – fogalmazott Jean-Claude Juncker a döntést követően,

Az Európai Unió kulturális nagykövetének számító zenekarban negyven év alatt mintegy háromezer muzsikus játszott. Jelenleg nyári turnéjuk zajlik, amely Vaszilij Petrenko zeneigazgató vezetésével többek között Ausztriát, Lettországot, Olaszországot érinti, és az Észak szellemisége címet viseli.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!