Papageno Radio
Blogok Klassz a pARTon! Flashmob és verskoncert

Flashmob és verskoncert

A Klassz a pARTon fesztivál következő programjaiban interaktivitásra is lehetőség, sőt szükség van. Nem kell félni, egyáltalán nem fog fájni, ha kimozdulunk a komfortzónából – új élményekre fel!

A fesztivál műsorfüzete itt lapozható végig

Hábetler András

Mozart  hallgatása közben megfejthetjük Don Giovanni hódításainak titkát, megtudhatjuk miért a Figaro házassága a legnagyszerűbb opera,  kiderül, hogy George Lucas nagy valószínűséggel  Wagner reinkarnációja és hogy mi a közös Maradonában és Pavarottiban… és ami a legfontosabb a katartikus pillanat, amikor egy művészeti alkotásban önmagunkra ismerünk. Opera pátosz és mikrofon nélkül, kivételes hangokkal, sok humorral – ez a FareMido Operatársulat mottója. A társulat tagjai olyan kiváló énekesek, mint Fodor Beatrix, Keszei Bori, Mester Viktória, Boncsér Gergely és Hábetler András, akitől a mottó is származik, akiket Köteles Géza kísér és dirigál. A flashmob, azaz villámcsődül helyszíne műfajánál fogva meglepetés, ezért érdemes nyitott szemmel és füllel sétálni Balatonalmádiban, hogy az első Balaton-áténeklés történelmi pillanatának részesei lehessünk.

Eckhardt Quartet – fotó: Érdi-Harmos Réka

A fesztivál arca és rezidens művésze, Érdi Tamás ezen a héten is koncertezik. A zongoraművész egy hibás inkubátorkezelés miatt vesztette el a látását, de legyőzve a lehetetlent bizonyította, hogy a zene csodákra képes. Tizenöt évesen megnyerte Moszkvában a Louis Braille Zongoraversenyt, két év múlva Salt Lake Cityben első helyezést ért el egy ötzongorás versenyművel. Tanult a Bécsi Zeneakadémián, majd a torontói Királyi Konzervatóriumban szerzett művészdiplomát. Huszonnyolc országban koncertezett, szerepelt a Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben, a Barbican Centerben, játszott a Torontói, az Izlandi, a Szverdlovszki és az Enescu Szimfonikusokkal, valamint itthon szinte minden zenekarral. Junior Prima, Prima Primissima-díjas és  2014-ben megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. Mozart hegedű-zongora szonátáját adja elő az Eckhardt Quartettel, amelynek tagjai tagjai, Eckhardt Violetta, Bujtor Balázs, Sípos Gábor és Sovány Rita, a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai, akik zeneileg és emberileg is egy hullámhosszon vannak. A barokk kompozícióktól a kortárs darabokig játékukat számos felvétel őrzi. A fesztiválra Mendelssohn A-moll vonósnégyesét választották, mivel nagyon szeretik a szerzőt, másrészt úgy gondolják, ilyen gyönyörű második tétellel ritkán találkozik közönség, ezt követően pedig Mozart C-dúr vonósnégyesét játsszák.

Cimbora Együttes 10 éve alakult. Korhecz Imola vezetésével évek óta fellépnek a Cimbora Alapítvány programjain. Interaktív verskoncertjeiken a gyerekek együtt énekelnek a zenekarral, felmehetnek a színpadra és síppal, dobbal, csörgőkkel kísérhetik a zenészeket, sőt táncra is  perdülhetnek. A cél, hogy felfedezzék a zenében és a versekben lüktető ritmust, megszeressék az élő muzsikát. Az együttes tagjai ugyanúgy élvezik a közös zenélést, mint a gyerekek, számos daluk ismerős lehet a hajdani  műsorból.

július 21. 11.00-13.00 – Balatonalmádi

a FareMido Operatársulat flashmobjai a városban és a Wesselényi Strandon

július 22. 20.00 – Balatonalmádi-Vörösberény, Szent Ignác római katolikus templom

az Eckhardt Quartet és Érdi Tamás zongoraművész koncertje

július 27. – Csopak, strand

15.00-18.00: ismeretterjesztő zenei játéktér, hangszerkészítés

18.00: a Cimbora Együttes koncertje

Részletes program

Ennyire klassz volt a parton

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!