Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Közel száz koncerttel készülnek a Magyar Rádió Zenei Együttesei a következő évadra

Közel száz koncerttel készülnek a Magyar Rádió Zenei Együttesei a következő évadra

Nyolc helyszínen négy bérletsorozatban adnak hangversenyeket ősztől a Magyar Rádió Zenei Együttesei. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Énekkara és Gyermekkara a 2017/18-as évadban 90 alkalommal lép színpadra Budapesten és vidéken – mondta el Kovács Géza, a Magyar Rádió Zenei Együttesek ügyvezető igazgatója.

- hirdetés -

Kovács Géza kiemelte, hogy nagyon gazdag hangverseny évadot tudtak tervezni, 31 önálló hangversenyt rendeznek majd és közel száz alkalommal lépnek színpadra Budapesten és vidéken.

“Hallatlan örökség letéteményesei”

- hirdetés -

A Mátyás-templomban januárban indul az Anno Sacri bérlet, amelyben egy-egy Bach-kantáta vagy -oratórium mellett Telemann, Schütz, Buxtehude és mások kevéssé ismert oratórikus művei csendülnek fel.

A Müpában is grandiózus művek, így többek között Mahler I. szimfóniája és Szkrjabin nagyon ritkán hallható darabjai is megszólalnak a Dohnányiről elnevezett sorozatban. Az Énekkar Sapszon Ferencről elnevezett bérletet indít, a Zeneakadémia pedig a Vásáry-Beethoven-ciklus bérletnek ad otthont.

Bartók és az izraeli művészet áll a CAFe Budapest fókuszában

Vásáry Tamás Zenén túl című sorozatában decemberben Kodály Zoltánra emlékezik majd a közönséggel együtt. A legendás 6-os stúdió izgalmas koncertjein egyebek mellett Eötvös Péter két nagyszerű műve és dzsesszel is határos darabok is felcsendülnek.

Egy kihagyhatatlan nyári brüsszeli kiállítás

Ezek az együttesek világszínvonalúak, de az elmúlt években kevesebb figyelem irányult rájuk. Egy kormányzati döntés adott nagy lendületet, hogy ne csak anyagi, hanem erkölcsi támogatásban is részesülhessenek – hangsúlyozta Kovács Géza, aki kitért arra is, hogy a közeljövőben az együttesek vidéken és határon túli magyarok lakta településeken is koncerteznek, valamint az énekkar ősszel Brüsszelben lép színpadra.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.