Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Arcus Temporum XIII 2017 - különszám

Arcus Temporum XIII 2017 – különszám

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Megjelent a Papageno magazin következő különszáma az augusztus 25. és 27. között megrendezendő Pannonhalmi Művészeti Fesztivál programjaival.

- hirdetés -

Alig egy év telt el a tavalyi, megújult fesztivál óta, és máris izgatottan készülődhetünk a folytatásra. A hazatérés érzésével gondolunk arra a három napra, amelyet augusztusban ismét Pannonhalmán tölthetünk. Azok az érzések, gondolatok, amelyek korábban Pannonhalmával és szerzetesközösségével kapcsolatban bennünk éltek, tavaly új dimenzióba emelkedtek. Új barátságok köttettek, a pannonhalmi közösség keblére ölelte a fesztivált, és ennek ezernyi apró jelét adta a koncerteket megelőző, vagy éppen azokat követő beszélgetések során. Megható elismerése volt ez annak a munkának, amelyet elvégezhettünk.

Lapozza fel a fesztivál műsorfüzetét!

Az idei fesztiválon ismét arra teszünk kísérletet, hogy a magunk szerény eszközeivel hozzátehessünk valamit Pannonhalma kivételes aurájához, azokból a kincsekből válogatva, amelyek a pannonhalmi helyszínektől átlényegülve eljuttathatnak bennünket a belső csendig.

Gorecki és Schoenberg zenéje a nyitókoncerten, Thomas Tallis, Stravinsky és Arvo Pärt vokális kompozíciói a fesztivál zárásaként ismét évszázadok között húzzák meg azt az ívet, amelynek ölelésében a térben és időben egymástól távol eső művek élő kapcsolatra lépnek egymással.

Az idei fesztivál kiemelt figyelmet szentel Vidovszky László művészetének, aki személyes jelenlétével is megtisztel minket, s akitől három, bízvást emblematikusnak nevezhető művet adunk elő. Az eddig felsoroltakon túl Alban Berg, Julia Wolfe, Olivier Messiaen művei és Snétberger Ferenc koncertje gazdagítják a fesztivál programját.

Végül álljon itt egy idézet, Claudio Abbadótól:

Sokan megtanulják, hogyan kell beszélni, de nem tanulják meg, hogyan kell hallgatni. Meghallgatni egymást az egyik legfontosabb dolog az életben, és a zene megtanít bennünket arra, hogyan tegyük ezt.

Keller András és Rácz Zoltán művészeti vezetők

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X