Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Ian Bostridge az Esterházy-kastélyban

Ian Bostridge az Esterházy-kastélyban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Burgenlandot és a pannon régiót nem véletlenül azonosítják híres borokkal és különleges konyhaművészettel. A HERBSTGOLD Fesztivál keretében szeptember 9-10. között az Esterházy-kastélykertben található Orangerie-ben rendezik meg a koncertekkel tarkított Pan O’Gusto kulináris napokat.

A Gault Millau védnöksége alatt osztrák, magyar és szlovén sztárséfek mutatják be látványkonyháikban izgalmas tradicionális és új kreációikat. Mellettük több ország csúcsborászai kóstoltatják pannon boraikat és megismertetik a bor szerelmeseit filozófiájukkal.

Schumann Kvartett

A Haydn Filharmónia szeptember 10-én Haydn, Mozart és Schumann műveit játssza. A zenekart a zongoravirtuóz Alexander Lonquich irányítja. Ugyanaznap este François Leleux oboaművész és a Les Vents Français koncertje csendül fel. A szólista szeptember 13-án is színpadra lép, a Haydn Filharmóniával közös koncerten Haydn, Beethoven és Schubert műveit szólaltatják meg.

Különleges fénypontot jelent a HERBSTGOLD fesztiválon a brit sztártenor, Ian Bostridge fellépése. Szeptember 12-én az Oberon Trióval ad koncertet, szeptember 14-én pedig Schubert Téli utazás című dalciklusát énekli Julius Drake zongorakíséretével.

Ez a koncert éjjel a Henrici-étteremben folytatódik, ahol az osztrák jazzénekesnő, Lia Pale és zenekara Schubert Téli utazás-ának kortárs variációjával lép színpadra.

A HERBSTGOLD Fesztivál záróeseménye minden bizonnyal a programsorozat egyik csúcspontja lesz. Szeptember 16-án négy vonósnégyes – a francia Ensemble Quatuor Ebène, a Schumann Quartett, a Quartett plus 1 valamint a Phoen Saxophon Quartett – részvételével vonósnégyes-maratont rendeznek.

Zenei és kulináris fesztivállal indul az ősz Kismartonban

A megszólaltatott dallamok megtöltik majd az egész Esterházy-kastélyt, a borospincéktől a hercegné szalonjáig. 16.00 és 22.00 óra között minden a mágikus négyes szám jegyében történik, többek között a Café Maskaronban szervezett családi és gyermekprogram is. A koncertprogramok mellett Andreas Ottensamer klarinét- és François Leleux oboaművész mesterkurzust tartanak.

A tartományi főváros és az Esterházy Magánalapítvány és a HERBSTGOLD Fesztivál jóvoltából a jövőben még több kulturális és társadalmi kezdeményezés valósulhat meg.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X