Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Kürtkurzus és filmzene a Balaton-parton

Kürtkurzus és filmzene a Balaton-parton

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

22 ifjú zenész vesz részt a Jeunesses Musicales Hungary által rendezett II. Nemzetközi Kürtkurzuson Balatonfüreden. A fiatalok két koncertet adnak: augusztus 25-én a Ferencsik János Zeneiskolában, augusztus 26-án pedig a Tagore sétányon, a Balatonfüredi Borhetek keretében játszanak népszerű filmzenéket.

A kurzusra Magyarországról, Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Kínából, Tajvanról érkeztek 12 és 25 év közötti kürtösök. Tanáraik Christian-Friedrich Dallmann, a Berlini Művészeti Egyetem tanára, a Concerto Brandenburg tagja, de rendszeresen tanít a stuttgarti Bach Akadémián és a Nyugat-Keleti Diván Zenekarában is, valamint Zempléni Szabolcs, aki szólistaként jelentős zenekarokkal lépett fel, a Trossingeni Zeneművészeti Főiskola professzora, a londoni Trinity Music College és a Tokyo Music College vendégprofesszora.

- hirdetés -

II. Nemzetközi Kürtkurzus, Balatonfüred

A kurzussal párhuzamosan zajlik egy kiállítás Juhász Zoltán magyar, Engelbert Schmid német és Klaus Fehr holland kürtkészítő mesterek hangszereiből, akik mindannyian hozzájárultak a kurzus megrendezéséhez.

Kürtösök figyelem!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X