Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Új film készült Bartók Béláról

Új film készült Bartók Béláról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Egy hamarosan bemutatásra kerülő magyar dokumentumfilmben Bartók Péter 92 évesen, megrázó vallomásban mesél édesapjáról, Bartóknak az édesanyjához, feleségéhez, szerelmeihez, gyermekéhez és kortársaihoz fűződő kapcsolatáról, a zeneóriás esztétikai hitvallásáról, és arról a személyes tragédiáról, amit Magyarország elhagyása jelentett e hazaszerető ember számára.

Bartók Budapestje címmel szervez városnéző túrát a Zeneakadémia

Bartók Béla fia, Péter, a család elutazása óta (hetvenöt éve) az Egyesült Államokban él. Szinte az egész életét Bartók életműve gondozásának szentelte, családja történetéről eddig soha senkinek sem adott interjút. A forgalmazó szerint Sipos József dokumentumfilmje mindazonáltal nem pusztán az apa portréja a fiú szemszögéből.

A hazai mozikban szeptember 14-től látható alkotás

gazdag válogatást mutat be Bartók levelezéséből és soha nem látott fotóiból, valamint művei kritikai fogadtatásából, és archív felvételekkel betekintést nyújt a korabeli Magyarország és New York hangulatába – így mesélve egy nem mindennapi sorsról, mely egybefonódott Magyarország tragikus huszadik századi történelmével.

Via Musicianswho)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X