Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Új film készült Bartók Béláról

Új film készült Bartók Béláról

Egy hamarosan bemutatásra kerülő magyar dokumentumfilmben Bartók Péter 92 évesen, megrázó vallomásban mesél édesapjáról, Bartóknak az édesanyjához, feleségéhez, szerelmeihez, gyermekéhez és kortársaihoz fűződő kapcsolatáról, a zeneóriás esztétikai hitvallásáról, és arról a személyes tragédiáról, amit Magyarország elhagyása jelentett e hazaszerető ember számára.

Bartók Budapestje címmel szervez városnéző túrát a Zeneakadémia

- hirdetés -

- hirdetés -

Bartók Béla fia, Péter, a család elutazása óta (hetvenöt éve) az Egyesült Államokban él. Szinte az egész életét Bartók életműve gondozásának szentelte, családja történetéről eddig soha senkinek sem adott interjút. A forgalmazó szerint Sipos József dokumentumfilmje mindazonáltal nem pusztán az apa portréja a fiú szemszögéből.

A hazai mozikban szeptember 14-től látható alkotás

gazdag válogatást mutat be Bartók levelezéséből és soha nem látott fotóiból, valamint művei kritikai fogadtatásából, és archív felvételekkel betekintést nyújt a korabeli Magyarország és New York hangulatába – így mesélve egy nem mindennapi sorsról, mely egybefonódott Magyarország tragikus huszadik századi történelmével.

Via Musicianswho)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.