Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog A Nagydíjat is elhozta az Aurin Leánykar Görögországból

A Nagydíjat is elhozta az Aurin Leánykar Görögországból

Hatalmas sikert ért el a kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara Durányik László karnagy vezetésével a görögországi Paraliában szeptember 19-24. között megrendezett VI. “Zene és tenger” Nemzetközi Kórusfesztiválon.

- hirdetés -

Mint arról korábban beszámoltunk a fesztivál versenyprogramjában a leánykar maximális pontszámmal nyerte meg kategóriáját, műsorukon magyar népdalt, Gallus, Mendelssohn, Kodály, Kocsár és Orbán műveit hallhatta az érdeklődő közönség és a szakmai zsűri.

- hirdetés -

Nem sokkal később a fesztivál szeptember 23-i nagydíjas versenyében a Stimecz András vezette Gesualdo Kamarakórus és a poznań-i egyetem vegyeskara vehetett még részt, amelynek során az elsők között a nagydíjat a Durányik László vezette Aurin Leánykar érdemelte ki.

A verseny után Durányik László úgy fogalmazott, hogy

szereplésükkel elérték céljukat, és méltóan képviselhették a világban Kodály Zoltán szülővárosát, Kecskemétet.

Gesaludo Kamarakórus

Az együttest 2000 novemberében Stimecz András karnagy alapította. A kórus létszáma 25 fő. Repertoárjuk főleg reneszánsz mise-, motetta- és madrigálirodalomból, valamint 20. századi kórusművekből áll, de szívesen énekelnek minden korszak kórusirodalmából, főként magyar, angol, német, olasz, francia és latin nyelven.

Aurin Leánykar

Az Aurin Leánykar 1998-ban alakult a Kodály Iskola MIRACULUM Gyermekkórusának 15 év feletti lányaiból. A kórus alapítója és vezetője: Durányik László. Eleddig 28 nemzetközi kórusversenyen 20 első, 6 második és 4 harmadik díjat nyertek, valamint 3 CD-t készítettek. 2006-ban olimpiai bajnokok lettek a Kínában megrendezett kórusolimpián. Koncerteztek többek között: Angliában, Norvégiában, Dániában, Belgiumban, Németországban, Szlovákiában, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban, Erdélyben, Spanyolországban, Romániában, Walesben, Skóciában, Kínában, Csehországban és Lengyelországban. 2009-ben az Aurin Leánykar Bács-Kiskun Megyei Prima-díjat kapott

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.