Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Vígoperák és OperaMozi az Andrássy úton

Vígoperák és OperaMozi az Andrássy úton

Épületbejárás, három olasz miniopera, esténként pedig operavetítések szerepelnek a Magyar Állami Operaház ingyenes programjai között szeptember 16-án és 17-én az Andrássy úton.

Az érdeklődők az Autómentes Hétvége mindkét napján 20% kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket az Opera saját szervezésű előadásaira 12 és 19 óra között, az Andrássy úton az Opera épülete előtt felállított ideiglenes jegypénztárban.

- hirdetés -

A csengő – fotó: Rákossy Péter

- hirdetés -

Egy elbaltázott nászéjszaka, egy érzelmileg túlfűtött tébolyda és egy meghiúsulni látszó lánykérés elevenedik meg Donizetti A csengő és Bolondokháza, valamint Menotti A telefon című egyfelvonásos vígoperájában. A Dalszínház utcai Szfinx-teraszon 14 és 19 óra között látható népszerű előadásokban az Operaház művészei közül Rőser Oroslya Hajnalka, Szvétek László, Farkasréti Mária, Várhelyi Éva, Bakó Antal, Buda Tamás, Cserhalmi Ferenc, Fülep Máté, Geiger Lajos, Kóbor Tamás, valamint Sáfár Orsolya, Bátki Fazekas Zoltán és Poroszlay Kristóf működik közre, az Operaház Zenekarának művészeiből álló együttest Köteles Géza vezényli.

Bolondokháza – fotó: Rákossy Péter

Az előadásokat követően 19 órától mindkét nap OperaMozi zárja a programot az Andrássy úton az Opera előtt felállított kivetítőn. Szombaton Wagner: A bolygó hollandi című operáját, vasárnap Minkus/Messer Don Quijote című. balettjét tekinthetik meg az érdeklődők felvételről, a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett művészeinek tolmácsolásában.

Opera-látogatás – fotó: Pályi Zsófia

Az Autómentes Hétvégével párhuzamosan zajlik szeptember 16-án városszerte a Színházak Éjszakája is, amelynek programjaihoz hagyományosan a Magyar Állami Operaház is csatlakozik. A minikoncertekkel kísért épületbejárások, amelyek a felújítás előtt álló intézmény kulisszái mögé is betekintést engednek, 20, 21 és 23 órakor indulnak az Operaház Dalszínház utcai bejárattól. A bejárásokra rendkívül korlátozott számban szombat este 19 órától a helyszínen még lehet regisztrálni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.