Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Könyvsarok Az Irodalom Éjszakája: szerelem, tavasz és a Radnóti színészei

Az Irodalom Éjszakája: szerelem, tavasz és a Radnóti színészei

Az Irodalom Éjszakának idén a 21 a szerencseszáma. Március 21-én, a tavasz első napján és a szerelem jegyében 21 kortárs világirodalmi szerző regényeiből, novelláiból olvas fel a Terézváros 21 szokatlan és különleges helyszínén 21 színész, akik a Radnóti Színház tagjai vagy a Radnótihoz közel álló művészek. 

- hirdetés -

Az ötlet 2006-ban Prágából indult és 2016-ban Budapestre is elért. A szervezők célja, hogy a hazai közönség egy éjszaka leforgása alatt bepillantást nyerjen meghatározó európai és Európán kívüli, többnyire mai, fiatal szerzők szövegeibe, és ezáltal kedvet kapjon a kortárs irodalom, és ezen keresztül más kultúrák alaposabb megismeréséhez. Az Irodalom Éjszakájának megvalósítására harmadik éve Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával kerül sor.

- hirdetés -

Az Irodalom Éjszakáján a 10-15 perces felolvasások este 7 órakor kezdődnek, félóránként megismétlődnek, az utolsó kör pedig este fél 11-kor indul. Minden helyszínen egy-egy színész olvas fel részletet egy adott műből, összesen 8 alkalommal. Olyan izgalmas és sok esetben a nagyközönség számára nem látogatható helyszínek között tarthat világirodalmi sétát az érdeklődő, mint a Prezi, a Terézvárosi Templom Plébániája vagy az Art Pool. Az esemény egy koncerttel zárul, László Attila vezetésével a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói és már végzett zenészek tartanak egy remek jam sessiont az Ankertben.

A színészek, akik az Irodalom Éjszakáján felolvasnak:

Martinovics Dorina, Kelemen József, Gazsó György, Szávai Viktória, Sodró Eliza, Alföldi Róbert, Schneider Zoltán, László Zsolt, Lovas Rozi, Vilmányi Benett, Martin Márta, Rusznák András, Porogi Ádám, Petrik Andrea, Bálint András, Pál András, Adorjáni Bálint, Józsa Bettina, Balsai Móni, Wéber Kata, Tóth Ildikó, Szikszai Rémusz, Gyabronka József

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. Minden érdeklődő maga állíthatja össze a saját útvonalát, programját, annak függvényében, hogy a felolvasásokat milyen sorrendben szeretné meghallgatni az este folyamán

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.