Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Kórusblog Közös koncerten lépnek fel a Visegrádi Négyek kórusai

Közös koncerten lépnek fel a Visegrádi Négyek kórusai

A III. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep egyik különleges koncertjére május 20-án kerül sor a Müpa Fesztivál Színházában: a V4 országok folklórjából és kóruskultúrájából kaphatunk ízelítőt négy kiváló, többszörösen díjnyertes énekkar előadásában.

- hirdetés -

- hirdetés -

Magyarországot a Debreceni Lautitia Kamarakórus képviseli. A kórus a Lautitia Ifjúsági Vegyeskarból nőtte ki magát, a 19-28 éves korú tagok kezdeményezésére. Legtöbbjük nem zenei pályán tanul, tagjai különböző területeken dolgoznak. Repertoárjuk leginkább kortárs darabokból áll, viszont a régebbi művekben is szeretik kipróbálni magukat.

Véglegesen 2016 januárjától dolgozik külön a két együttes, ennek ellenére a kamarakórus első megmérettetése 2015-ben volt a XV. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen, ahol saját kategóriájukban 1. helyezést értek el. Eddigi munkájuk egyik legfontosabb eredménye a 2015-ben megrendezett Arezzoi Nemzetközi Kórusverseny Nagydíja, amivel jogot szereztek arra, hogy 2016-ban versenybe szálljanak Várnában az Európai Kórusmuzsika Nagydíjáért. Úgy gondolják, hogy a kemény munkával, kölcsönös bizalommal és együttműködéssel megfelelhetnek saját elvárásaiknak.

Tarolt a Lautitia Kóruscsalád az olaszországi versenyen

Csehország képviseletében a Smetana Hulín kórus lép színpadra. Számos fesztiválon vettek részt, ahonnan arany- és ezüstérmekkel tértek haza. Az 1999-ben alakult kórus évente 15 koncertet ad.

Lengyelország képviseletében a Gioia di cantare kórus lép fel, Torunból. A zeneiskola gyermekkara már számos nemzetközi fesztiválon ért el kitűnő eredményt, szűkebb pátriájukban, Torunban elhozták a nagydíjat, legutóbb pedig Riva del Gardában kategóriagyőztesek lettek.

Szlovákiából a Kassai Egyetem kórusát a Collegium Technikumot köszönthetjük. Szlovákia egyik kiemelkedő kórusa már bejárta a világot, versenygyőzelmekkel, díjakkal öregbítették egyetemük hírnevét.

III. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep
V4 koncert
2018. május 20. (vasárnap), 16.00 Müpa – Fesztivál Színház

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!