Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Bővült a Vásáry Tamás zenés beszélgetéseit tartalmazó kötet

Bővült a Vásáry Tamás zenés beszélgetéseit tartalmazó kötet

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Zenén Túl… – Vásáry Tamás zenés beszélgetései a Zeneakadémián című kötet bővített kiadása a Nap Kiadó gondozásában jelent meg az Ünnepi Könyvhétre.

Vásáry Tamás zongoraművész és karmester, a kortárs zenei élet világszerte elismert és meghatározó jelentőségű személyiségének 1996-1997-ben és 2013-2015-ben a Zeneakadémián tartott előadás-sorozatának anyagát tartalmazza a könyv. A művész az egyes fejezetekben Beethoven, Brahms, Chopin, Csajkovszkij, Debussy, Dvořák, Haydn, Kodály, Liszt, Mendelssohn, Mozart, Schubert, Shumann, Verdi példája, zenéjük és emberi sorsuk elemzése, valamint életeseményeik által világítja meg a hallgatók számára, hogy mi rejlik “a zenén túl”.

 Olyasmi, ami a zene nélkül nincsen.

- hirdetés -

Ebben a paradoxonban lehetne összefoglalni Vásáry Tamás lenyűgözően izgalmas vállalkozásának, interpretációjának és előadás-sorozatának az üzenetét, mert ahogy ő maga írja:

a zenében is az a lényeg, mi van a hangok mögött, honnan jön és hova érkezik. Vagyis a láthatatlan szellemi forrás, amelyből fakad, az inspiráció és a hangokká vált zenét felfogó emberi közeg, a hallgatóság, az ember, akihez eljut a zenén túli üzenet.

A zeneirodalomban egyedülálló és páratlan könyvet eredményezett ez a törekvés, amelynek a világhíres művész-szerző belső tapasztalatai adnak kikezdhetetlen hitelt.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X