Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Így zajlott a 6. Kórusok Éjszakája

Így zajlott a 6. Kórusok Éjszakája

A hétvégi viharok után június 9-én, szombaton kóruscunami söpört végig Budapesten a 6. Kórusok Éjszakája alkalmából. Több mint háromezer látogató lehetett tanúja annak, hogyan teltek meg ​a józsefvárosi utcák, terek, kávézók és kapualjak énekhanggal.

- hirdetés -

Hatodik alkalommal gyűltek össze hazai és külföldi kórusok a budapesti Palotanegyedben, hogy hangot adjanak a térnek.  A Kórusok Éjszakáján ötvennél is több kórus adott minikoncerteket összesen tizenhat különböző helyszínen a háromezer fős közönségnek. A párhuzamosan zajló koncertek szüneteiben a józsefvárosi köztereken és utcákon számos flashmobbal is találkozhattak az éppen arra járók. Énekszó töltötte meg – többek között – a Nemzeti Múzeum belső udvarát és a Szabó Ervin Könyvtár Zene Gyűjteményének kertjét.

A civil kezdeményezésen alapuló  fesztivált a Csíkszerda kóruscsalád nagy létszámú önkéntes csapata készítette elő és bonyolított le, akik – saját bevallásuk szerint – önként és dalolva szervezik meg évről évre a Kórusok Éjszakáját.

- hirdetés -

A rendezvény nyitányát idén is az Éneklő utca névre hallgató éneklő tartalomjegyzékadta, majd tíz különféle helyszínen párhuzamosan zajlottak a húszperces hangversenyek, hat különböző stílusban. A közönség soraiban mindenki megtalálhatta kedvenc műfajait, ahogyanmegismerkedhetett új irányzatokkal is.

Közzétette: Kórusok Éjszakája – 2018. június 9.

A késő estig tartó minikoncerteket követően éjjel 11 óra után felcsendült a Kórusok Éjszakájának 2018-as záródala a Pollack Mihály téren, melyet közel ezer látogató és kórustag énekelt el közösen.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.