Papageno Radio
Blogok Baltikum Három teltházas előadással vendégszerepelt az Operaház Észtországban - Videó

Három teltházas előadással vendégszerepelt az Operaház Észtországban – Videó

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Saaremaai, Baltikum legnagyobb operafesztiváljának közönsége “minden este álló vastapssal és ovációval köszönte meg az Opera művészeinek és munkatársainak teljesítményét” – írták.

A Figaro házassága, a Traviata és A cigánybáró mellett magyar-olasz gálaesttel is bemutatkozott a Magyar Állami Operaház az észtországi Saaremaa szigetén. A közlemény szerint július 25-én, a Figaro házassága előadás napján az Opera énekkara délben a fesztivál helyszínét adó kuressaarei vár éttermének teraszán mutatott be flashmobot. A pincéreknek és vendégeknek öltözött énekesek a Traviata Matador-kórusát adták elő.

Egy nappal később a Traviata előadást Kersti Kaljulaid, Észtország elnöke is megtekintette. Azt írták, különösen nagy volt az érdeklődés A cigánybáró előadása iránt; már hónapokkal korábban elfogyott az összes jegy. Statisztaszerepekben észt gyerekek is feltűntek, és Hábetler András a kikiáltó szövegébe sok észt kifejezést is beleszőtt – tették hozzá.

Hábetler András észtül tanul, hogy meglepje az észt közönséget ma este a Cigánybáró előadáson.#SaaremaaOperaFestival #operabudapest

Közzétette: Optimum Solution Enterprise Kft. – 2018. július 27., péntek

A csaknem kétezer ember befogadására képes, fedett nézőtérrel övezett színpadon 1999 óta rendezik meg a Baltikum legnépszerűbb operafesztiválját, ahol az elmúlt években többek közt a New York-i Black American Opera, a moszkvai Helikon Opera, a Teatro di Milano és a Wroclawi Opera együttesei is felléptek. Idén a Sanghaji Opera mellett a Magyar Állami Operaház kapott meghívást a fesztiválra, ahová nyolc kamionnal és csaknem 200 fős stábbal érkezett a magyar társulat.

Észtország elnöke a Traviatán

ÉSZT ELNÖK MAGYAR OPERAELŐADÁSONA Saaremaai Operafesztivál vendégeként fellépő Magyar Állami Operaház csütörtök este a Traviata c. előadással aratott ismét zajos sikert. A nézők között köszönthettük Észtország elnökét, Kersti Kaljulaid asszonyt. A politikus elkötelezett híve a kultúrának és a művészeteknek. 📹#interjú #SaaremaaOperafesztivál #Észtország #operabudapest Optimum Solution Enterprise Kft.

Közzétette: Operaház – 2018. július 27., péntek

Az Opera Zenekar 28-án este gálával zárta a fesztivált, ezen Erkel, Kodály és Verdi művei mellett Elvad Aav észt zeneszerző A vikingek című operájából is elhangzottak részletek.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X