Papageno Radio
Címlap A Herbstgold Fesztiválon vendégeskedik a Pannon Ifjúsági Zenekar

A Herbstgold Fesztiválon vendégeskedik a Pannon Ifjúsági Zenekar

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2018-ban is az Esterházy-kastélyban vendégeskedik a Pannon Ifjúsági Zenekar. Szeptember eleji, iskolakezdőnek is tekinthető koncertjükön elsősorban szlovák zeneszerzők műveit szólaltatják meg.

A hangverseny az Esterházy-kastély Haydn termében lesz 2018. szeptember 10-én.

A zenekar tagjai horvát, magyar, román, szlovák, török és osztrák zenészek, akik az Összhang kezdeményezés jóvoltából képezhetik magukat tovább, és a zenei szakmai továbblépés mellett személyiségük is fejlődjön, s ezeket az ismereteket hazavihetik, továbbadhatják. A projektet az Esterházy Magánalapítvány és a burgenlandi Musikschulwerk irányítja; céljuk, hogy az EU-tagországok zenei intézményei között sokrétű együttműködések jöjjenek létre.

Nyári zenei matinék az Esterházy-kastélyban

2018 nyarát Pécsett töltötték a fiatal zenészek, ahol Alpaslan Ertüngealp, törökországi görög származású, Magyarországon élő karmester, zongoraművész vezetésével intenzív próbafolyamaton vehettek részt, mely során Krajči-, Janáček- és Dvořák-műveken dolgozott a nemzetközi zenészcsapat. A projekthét után a zenekar közönség elé is áll a megtanult művekkel: a Pannon Ifjúsági Zenekar augusztus 29-én, 19 órakor formabontó, izgalmas muzsikával várja a közönséget a pécsi püspöki palota kertjében.

Szeptemberben megnyitja kapuit a kismartoni Herbstgold Fesztivál

A zenekar épp az iskolakezdés idején vendégeskedik az ősszel induló Herbstgold fesztiválon.

Interaktív koncertjeikkel az a céljuk, hogy a különböző kultúrák képviselői közt kapcsolatot teremtsenek.

Az interkulturális gyökerekkel rendelkező zenekar meggyőződése, hogy a zene olyan ideális, határokon átívelő médium, amely alkalmas a kulturális identitás és a hagyományok bemutatására, továbbadására.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X