Papageno Radio
Címlap Továbbra is várnak a Magyar Zene Háza programjai a Szigeten - Galéria...

Továbbra is várnak a Magyar Zene Háza programjai a Szigeten – Galéria a fesztivál 4. napjáról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Napok óta zajlanak a Sziget Fesztivál Magyar Zene Háza színpadának változatos programjai. A helyszín a jazz, a klasszikus zene, a kóruséneklés, az opera és a némafilm különböző műfajainak fellegváraként rengeteg érdeklődőt vonzott az elmúlt napokban, és az elkövetkező napok programjai is várhatóan népszerűek lesznek a Sziget forgatagában.

A Magyar Zene Háza Klasszikus, Opera és Jazz Színpad programjairól tematikus blogunkban tájékozódhatsz!

A Magyar Zene Háza programjai minden nap egy neves kórus fellépésével kezdődnek el, majd az Opera legújabb műsorszámát tekinthetik meg az érdeklődők, melyet minden alkalommal egyforma lelkesedéssel és energiával adnak elő az Operaház fiatal művészei. A nagy primadonna-show a helyszínből merítve ihletet egy színházi társulat történetét meséli el, amely hajótörést szenved egy sziget partjainál. Az Aczél András rendező és Böhm György dramaturg által jegyzett darabban a szívtipró bonvivánt Boncsér Gergely, az érte epekedő három primadonnát Fodor Beatrix, Keszei Bori és Rőser Orsolya Hajnalka, az ugyancsak énekesi babérokra áhítozó sellőt Zavaros Eszter, míg az intrikus igazgatót Balczó Péter, a részeges kapitányt pedig Kristóf István alakítja

Vadonatúj műsorral jelentkezik az Opera a Sziget Fesztiválon

A Magyar Zene Háza színpadának harmadik napján a Sziget Symphony Orchestra saját kora esti műsorát hallgathatták meg az érdeklődők, majd Mészáros Ádám gitáros lépett színpadra a Debreceni Percek műsorsávban. Este a Balogh Balázs Quintet és a Karosi Júlia Quartet bővítette a helyszín jazz repertoárját.

A negyedik nap bemutatkoztak a Snétberger Központ ifjú tehetségei is. Az ő fellépésüket Ölvedi Mátyás önálló koncertje követte, melyben gordonkára írt kortárs darabok és improvizáció hangzott el.

A Snétberger Tehetség Központban a zene felemel és megtart

A színpad egyik legnagyobb érdeklődést keltő programja idén a cinekoncert, ahol a két nap során a The Lady’s delight, valamint az 1918-ban készült A bánya titka című némafilmet vetítették le. A jazz programsávot hétfő éjjel a Rafael Mário Trió és a Swing á la Django feat. Roby Lakatos koncertje tette felejthetetlenné.

 

Promóció

X
X