Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Fiatal zenészeket vár az Európai Unió Ifjúsági Zenekara

Fiatal zenészeket vár az Európai Unió Ifjúsági Zenekara

A 2019-es évadra is várja 16 és 26 év közötti (1992. január 01. és 2002. december 31. között született) fiatal zenészek jelentkezését az Európai Unió Ifjúsági Zenekara.

A zenekart az Egyesült Királyságban alapították 1978-ban azzal a céllal, hogy összegyűjtse az Európai Unió legtehetségesebb fiatal zenészeit. Minden évben meghallgatásokat tartanak az EU valamennyi országában, hogy betöltsék a legfeljebb 140 helyet. A bekerülő tagoknak is minden évben új meghallgatáson kell részt venniük. A bekerülőknek a zenekar lehetőséget nyújt arra, hogy neves tanárokkal dolgozzanak együtt, és világhírű karmesterekkel és szólistákkal lépjenek fel a világ nagy koncerttermeiben.

Elköltözik Londonból az EU Ifjúsági Zenekara

- hirdetés -

- hirdetés -

Az EUYO-ban 2003-ban vettek részt először magyar zenészek, akik a közelgő csatlakozás és a budapesti turné kapcsán nem próbajáték, hanem meghívás alapján kerültek a zenekarba. Az EUYO első széleskörű próbajátékát 2003 őszén szervezték. A tagfelvétel magyarországi lebonyolítása a Kreatív Európa Iroda felügyelete alá tartozik.

A turnékat megelőzi egy-egy kéthetes próbaidőszak, amikor a zenészek a nagyzenekari próbák mellett szekciókban is dolgoznak a vezető európai zenekarok és konzervatóriumok oktatóival. Ezután következik a legfeljebb 10 koncertből álló turné. A koncertkörút repertoárjának előkészítésén túl a próbaidőszak alkalmakat kínál a kamarazenélésre, sportolásra és egyéb szabadidős és társasági tevékenységekre

Jelentkezési határidő: kitöltött és aláírt jelentkezési lappal és angol nyelvű motivációs levéllel 2018. október 19-ig

Jelentkezési cím: euyo@kreativeuropa.hu

A meghallgatás időpontja és helyszíne: 2018. november 10-11., Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen (Budapest)

A kötelező darabok, a jelentkezési lap, valamint további információ a zenekarról megtalálható az EUYO menüpont alatt, valamint az EUYO honlapján.

Bővebb információ: Gida Bettina (email: euyo@kreativeuropa.hu,
telefon: +36 1 300 72 02)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!