Papageno Radio
Blogok CAFe Budapest Ne lepődjön meg, ha énekegyüttesekkel találkozik a villamoson

Ne lepődjön meg, ha énekegyüttesekkel találkozik a villamoson

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ismét villamoson elhangzó koncert vezeti fel a Budapest Ritmót. A harmadik világzenei fesztivál előzöngéjeként szeptember 26-án este a 47-49-es villamoson ad műsort az utazóközönségnek az egyik fellépő együttes, a Dalinda.

Dalaiban a női lét szakaszait elmesélő Dalinda a cappella együttes három fiatal énekese indaszerű játékossággal fogalmazza újra a magyar népi dallamokat: Orbán Johanna, Paár Julianna és Tímár Sára 2015 óta koncertezik együtt, azóta felléptek a legfontosabb magyarországi koncerttermekben és tavaly nyáron Kínában is színpadra léptek.

Az idei Budapest Ritmo október 5-től 7-ig tart az Akvárium Klubban. A szervező CAFe Budapest és a Hangvető újra teret ad a feltörekvő tehetségeknek is,

október 4-én külön showcase napot tartanak a Szimplában.


A showcase koncerten a Dalinda is fellép, akárcsak két másik hazai formáció, Meybahar és Branka Trio. Szintén koncertet ad ezen a napon a lengyel WoWaKin és Dikanda, a cseh BraAgas és a szlovák Balkansamble.

A showcase résztvevőit egy nemzetközi világzenei szaktekintélyekből álló öttagú zsűri választotta ki pályázat alapján.

A Budapest Ritmo nyitónapján, október 5-én pénteken az ötszörös Grammy-díjas dél-afrikai Ladysmith Black Mambazo, a katalóniai Sabor de Grácia, a Redred & Sena Dagadu Future Afrobeat Show, a portugál nyelvű Coladera trió, a finn Tuuletar és Maija Kauhanen, a belga Tcha Limberger és a Kalotaszeg Trió lép fel az Akvárium Klubban.

Másnap a Muzsikás és a lengyel Muzykanci, az etióp Gili Yalo, a mali Trio Da Kali, a szerb Ekrem Mamutovic, a szlovén Sirom, a német Dj Ipek ad koncertet és ezen a napon látható a Parasztok Atmoszférában című produkció is.

A vasárnapi zárónapon Roma Ritmo címmel rendeznek estet az elmúlt három évtized hazai vokális cigányzenei előadóinak közreműködésével.

A CAFe Budapest programjairól itt olvashat bővebben!

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X