Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap A Tutti Cantabile nyerte a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusverseny Nagydíját

A Tutti Cantabile nyerte a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusverseny Nagydíját

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA november 15-18. között rendezte meg a magyar kórusok országos minősítő rendszerének legmagasabb szintű versenyét, a Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyt.

A pontszámok és a Gráf Zsuzsanna vezette zsűri döntése alapján a Nagydíjat a Tutti Cantabile (karnagy: Lánczky Edit) énekegyüttes nyerte, akik megkapták az egyházi mű legjobb előadásáért járó különdíjat is.

A 27 (16 gyermek- és ifjúsági, valamint 11 felnőtt) kórus részvételével zajlott egyfordulós megmérettetés Nagydíjas versenyét és gálakoncertjét november 18-án tartották a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében, ahol a kategóriagyőztesek mérhették össze tudásukat.

- hirdetés -

A különdíjak között a tiszta intonációért járó elismerést a Lautitia Gyermekkar és a veresegyházi Fabriczius József Általános Iskola Tátika Kórusa vehette át, a kortárs zeneművek kitűnő előadásáért pedig a győri Bartók Béla Gyermekkart díjazták. A budapesti Amadeus Kórus Veszprém város meghívását vehette át, valamint különdíjat kapott még a Kecskeméti Református Gimnázium Psalmus Kórusa és a Padragi Bányász Férfikórus is.

A karnagyok közül különdíjat vehetett át a Vox Caelestis vezetője, Szebellédi Valéria és Nemes József, a debreceni Lautitia kóruscsalád karnagya.

A Kodály Zoltán VIII. Magyar Kórusversenyen azok a hazai és határon túli magyar nem hivatásos énekkarok vehettek részt, amelyek 2015. december 1. és 2018. augusztus 31. között az „Éneklő Magyarország” kategória kórusminősítésén „Gálakórus”, „Fesztiválkórus” vagy „Hangversenykórus” minősítést szereztek; illetve az „Éneklő Ifjúság” minősítőn legalább „Arany diplomával” minősítést nyertek el.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X