Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Így lesz kórusmű egy vallásfilozófiai írásból

Így lesz kórusmű egy vallásfilozófiai írásból

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Álmában megparancsoltatott Ejziknek, hogy Prágában a királyi várhoz vezető hídnál keressen meg egy bizonyos kincset… A Martin Buber történetére írt A kincs című kórusművet a Magamnál Jobban Kórus a hétvégén két alkalommal, két helyszínen adja elő.

A darab szövegkönyve a jeles vallásfilozófus, Martin Buber Haszid történetek című kötetéből való. A kincs című haszid parabolára, illetve köré építve tíz erdélyi zsidó, jiddis, héber és ladino dal, valamint egy kortárs kórusmű szólal meg. A történetmesélés recitatív formája kortárs zenei elemekből, játékokból és improvizációs technikákból építkezik. A megszólaló dalok előreviszik, késleltetik, megerősítik vagy ellenpontozzák az elmesélt történetet. Az előadás tartalmaz szólisztikus, kamara- és teljes kóruson megszólaló részeket is.

Az izgalmas kórusmű február 16-án 18 órától a 2B Galériában, február 17-én 18 órától pedig az OSA Archívumban csendül fel a Magamnál Jobban Kórus előadásában. A belépés mindkét előadásra ingyenes,
az adományokat a kórus tervezett prágai fellépésére fordítják.

- hirdetés -

A Magamnál Jobban Kórus 2014-ben alakult, társadalmi ügyekre fogékony amatőr formáció, amely nyitott a kortárs összművészeti irányokra, kapcsolatot keres más művészeti ágakkal. Fellépéseik mellett több alkalommal szerepeltek színházi előadásokban, projektekben (Pacalos Pizza, Radnóti Színház, 2014; Faust I-II., Katona József Színház, 2015; Minden rossz varieté, TÁP Színház, 2015), valamint fesztiválokon is (Bánkitó fesztivál, 2017; Off-Biennálé, Nyitány című produkció, 2017). A kórus karnagya 2017 óta Juhász Bence, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterszakos hallgatója. Korábbi tanulmányait Amszterdamban és New Yorkban végezte.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X