Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Rost 30 Rost Andrea lesz a Nemzeti Filharmonikusok rezidens művésze

Rost Andrea lesz a Nemzeti Filharmonikusok rezidens művésze

Hét bérletet hirdet meg A zene kaland! mottójú 2019-20-as évadára a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar. A Nemzeti Filharmonikusok rezidens művésze az évadban Rost Andrea operaénekes lesz.

- hirdetés -

A Müpa által az Évad együttesei címmel kitüntetett zenekar és kórus két önálló sorozattal, a Kocsis- és a Kobajasi-bérlettel jelentkezik a Müpában. A Zeneakadémián a Ferencsik-bérlet, a Pesti Vigadóban a Lukács-bérlet várja a közönséget. Az Olasz Kultúrintézetben folytatódik a Nemzeti Énekkar Pászti-bérletsorozata, valamint a Próbatermi vendégség kamarazenekari bérlet és a fiatalokat megszólító Zenemánia-sorozat a Müpában.

- hirdetés -

Somos Csaba – fotó: Hargitay Olivér

A vendégművészek között lesz Sebastian Weigle, Bertrand de Billy és Carlo Montanaro karmesterek, valamint első alkalommal dirigálja a zenekart Michael Sanderling. A Majszkij-trió Beethoven C-dúr hármasversenyét, Makszim Vengerov hegedűművész Bruch és Ravel műveit adja elő, Sharon Kam klarinétművész Weber II. klarinétversenyének szólistájaként lép színpadra. A fellépők között szerepel még mások mellett Arabella Steinbacher hegedűművész, Martin Grubinger ütőhangszeres és Juliana Koch oboaművész.

Rost Andrea – fotó: Hargitay Olivér

Rost Andrea az évad során többször is fellép a Nemzeti Filharmonikusokkal, aminek kapcsán az operaénekes kiemelte, hogy

a legnagyobb öröm számára, hogy abban az évben lehet a zenekar kiemelt szólistája, amikor éppen pályafutásának három évtizedes jubileumát ünnepli.

A Nemzeti Filharmonikusok élen Eötvös Péter saját szerzeményei mellett Liszt Dante-szimfóniáját is dirigálja, Ránki Dezső pedig Bartók III. zongoraversenyének szólistája lesz a szeptember 25-i évadnyitó hangversenyen, amelyen Komlósi Ildikó és Cser Krisztián A kékszakállú herceg vára előadásában lesz hallható. Az Amadinda Ütőegyüttes és a zenekar Karen Kamensek vezényletével ad koncertet februárban a Zeneakadémián, az énekkar pedig a Magyar Nemzeti Múzeumban is várja majd a közönséget két alkalommal, novemberben és decemberben.

Ide kapcsolódik:
30 éve debütált Rost Andrea 

Kocsis Zoltánra emlékeznek Ravel-Kocsis és Chopin műveivel, valamint Kovács Zoltán oratóriumának ősbemutatójával a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án, néhai fő-zeneigazgató halálának évfordulóján. Az Úton a zene programról Herboly Domonkos főigazgató elmondta, hogy kamaraformációikkal már 2015 óta járják az országot, eddig csaknem 23 ezer diákhoz eljuttatva a zenét. A program partnere az évadban a Symphonia Alapítvány lesz, amely mintegy 1500 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket tanít 19 telephelyükön.

A kedvezményes bérlet- és jegyvásárlás a nagyközönség számára 2019. április 29-től lesz elérhető online a www.filharmonikusok.hu weboldalon és személyesen a Nemzeti Filharmonikusok külső jegypénztárában, a Broadway Jegyirodában, a Deák térnél (Budapest VII. kerület, Károly krt. 21. Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 10 és 18 óra, pénteken 10 és 16 óra között. A jegyeket és bérleteket készpénzzel, bankkártyával, Szép-kártyákkal, OTP Cafeteria kártyával, Edenred kártyával, Erzsébet Plusz Kártyával, illetve Erzsébet Kultúra és Ajándékutalványokkal is fizethetik.)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.