Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Pavarotti Öt érdekesség Pavarotti lemezeiről

Öt érdekesség Pavarotti lemezeiről

Pályafutása során Luciano Pavarotti több, mint 100 millió lemezt adott el. Önnek milyen albuma van a hatalmas diszkográfiából?

- hirdetés -

Váltsa meg jegyét a Pavarotti film szeptember 25-i  magyarországi díszbemutatóra ide kattintva.

- hirdetés -

Luciano Pavarotti közel kétszáz lemezen közreműködött. Először a Bohémélet 1961-es felvételén, amelyen Rodolfót énekelte. Partnerei Walter de Ambrosis, Vito Mattiola, Dmitri Nabokov, Alberta Pellegrini, Bianca Bellesia és Guido Pasella voltak, a Teatro Municipale di Reggio Emilia ének- és zenekarát Francesco Molinari-Pradelli vezényelte.

Opera-előadások élő- és stúdiófelvételei mellett olasz dalokat, operaáriákat is rögzített, de népszerűek voltak a Pavarotti & Friends gálák felvételei és crossover albumai is.

John Culshaw, a Decca lemezproducere felajánlotta 1964-ben, hogy lemezt készít vele. Egy EP készült vele, erre két-két Tosca– és Rigoletto-, valamint egy Bohémélet-ária fért. Küldött neki a kiadó egy repülőjegyet, készítettek róla egy fotót, és egy-két nekifutással elkészült a stúdióban a kiadvány. Az öt ária a Pavarotti 40 éves színpadi pályafutása előtt tisztelgő kiadványon jelent meg ismét.

Az 1990, július 7-én, az olaszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjének estéjére összeállt különleges formáció, A három tenor koncertjei nem csupán élőben, de lemezen és videokazettán, majd DVD-n is népszerűnek bizonyultak. Carreras, Domingo és Pavarotti 2003. szeptember 28-án, Columbusban léptek fel együtt utoljára.

1990-es albuma, a The Essential Pavarotti volt az első klasszikus lemez, amely az Egyesült Királyság popzenei eladási listáján első helyezett lett, és öt egymást követő hétig ott is maradt.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.