Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok art quarter budapest Húsbamarkoló képek az art quarter budapest legújabb kiállításán

Húsbamarkoló képek az art quarter budapest legújabb kiállításán

Kis Róka Csaba New Disorder címet viselő önálló kiállításán a közönség a művész legújabb képeivel találkozhat az Art Quarter Budapest kiállítóterében 2019. november 16. és 2020. január 5. között.

- hirdetés -

Kis Róka az elmúlt évek során radikálisan kilépett azok közül az alapvetően ábrázoló, figuratív és narratív festészeti keretek közül, amik művészetét a diplomázása óta meghatározták. Az új festmények szinte teljesen levedlették azt a vizuális megjelenítést, ami ironikus, vagy még inkább szarkasztikus tükröt tartott az újkori európai figurális festészeti tradíciónak.

Az alkotó új képei már a 21. század ösztönös gesztusfestészetének lehetőségeit kutatják.

- hirdetés -

Kis Róka Csabának az AQB-ben rendezett kiállítása lesz az első olyan nagyobb léptékű bemutatkozása, ahol azok a változások mélységében nyomon követhetőek lesznek, amik 2014-es Weltschmerz és 2016-os Terjedő Bomlás című kiállításain még éppenhogy csak elkezdődtek festményein. Kis Róka mára szinte teljes mértékben átadta vásznait festészeti ösztöneinek, felhagyott a tudatos komponálás szinte minden ismert fajtájával. Ugyan új művein néhol még „egyensúlyozásra” használ absztrakt geometrikus háttereket, de aztán azokat is zárójelbe, vagy idézőjelbe teszi, ahogyan mutálódó önarcképeit is.

Kis Róka Csaba: Green Piece Of Shit (2019)

Képeinek nincs sem novellisztikus, sem morális narratívája, tanulsága, és teljesen felszívódik róluk minden kompozíciós keretszerkezet is. Festményeinek világa bár számottevően megváltozott, cseppet sem lett derűsebb, sőt még húsbamarkolóbb, mint bármikor korábban. Ez annak is köszönhető, hogy az ironikus narratíva látszat-bizonyosságai és a humor morális világítótornyai is eltűnnek a képeiről, és átadták a helyüket az alakok teljes bomlásának és felszámolásának. Kis Róka Csaba minden festészeti bizonyosságot megszüntet új festményein, a New Disorder pedig a művész eddigi legbátrabb és legkíméletlenebb kiállítása.

Kis Róka Csaba: New Disorder

Helyszín: aqb, Project Space (1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.)

Megnyitó: 2019. november 16. szombat 18:00

A kiállítást megnyitja: Szabó T. Anna

Kurátor: Fenyvesi Áron

A kiállítás 2019. november 17. – 2020. január 5. között látogatható ingyenesen.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

X
X