Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál Az 50 éves Collegium Vocale Gent érkezik a Tavaszi Fesztiválra

Az 50 éves Collegium Vocale Gent érkezik a Tavaszi Fesztiválra

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Bach Máté-passiójával érkezik április 4-én a Budapesti Tavaszi Fesztiválra a világhírű Collegium Vocale Gent, amely idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

A belga együttes Philippe Herreweghe vezetésével alakult meg 1970-ben a genti egyetemen tanuló diákok egy csoportjából. A kórus újszerű Bach-előadásaival alapozta meg a hírnevét, és az indulás óta eltelt fél évszázad alatt a barokk zene legavatottabb tolmácsolójává vált. Herreweghe és együttese nem a jól bevált receptet követve készül az újabb és újabb előadásokra, hanem mindig az új inspirációt, a műben rejlő, kibontható lehetőségeket keresik.

A Collegium Vocale Gent neves régizenei és szimfonikus zenekarokkal működött már együtt, köztük a Freiburgi Barokk Zenekarral, az Akademie für Alte Musik Berlinnel, a Rotterdami Filharmonikus Zenekarral és a Budapesti Fesztiválzenekarral. Az alapító karmesteren kívül többek között Nicolaus Harnoncourt, Fischer Iván, Sigiswald Kuijken, Marcus Creed és Yannick Nézet-Séguin vezényletével is felléptek.

A BTF programjaival foglalkozó tematikus blogunkat itt olvashatják.

Több mint 80 felvétel fűződik a nevükhöz, ennek nagy részét a barokk repertoár teszi ki, ugyanakkor a közelmúltban Liszt-, Gesualdo- és Stravinsky-műveket is lemezre vettek, ezzel bizonyítva sokoldalúságukat.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X