Papageno Radio
Címlap Vida Mónika Ruth bejutott a Nemzetközi Chopin Verseny élő válogatójába

Vida Mónika Ruth bejutott a Nemzetközi Chopin Verseny élő válogatójába

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Októberben zajlik majd a világ egy legrangosabb megmérettetése, a 18. Nemzetközi Chopin Zongoraverseny. A beküldött anyagok alapján Vida Mónika Ruth egyetlen magyarként vehet részt április 17-28. között a már élőben zajló első meghallgatáson.

A Chopin-versenyt ötévente rendezik meg Varsóban. A 17 tagú zsűri tagjainak többsége olyan világhírűvé zongoraművészek, akik pályafutásuk kezdetén megnyerték a nagy presztízsű zenei megmérettetést.

Ide kapcsolódik:
Második díjat nyert Vida Mónika Ruth zongoraművész Portugáliában

Vida Mónika Ruth zongoraművész gyermekkora óta a zene szeretetének szenteli életét. Álma, hogy a muzsika öröme és gyógyító ereje mindenkihez eljusson. Fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Országos és nemzetközi sikereit követően mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában, röviddel ezt követően Kínában debütált a Shanghai-i világkiállításon. A többszörös verseny-győztes legutóbb az V. Coimbra Zongora Világtalálkozón állhatott dobogóra és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült kiváló zenei munkásságáért. Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián, majd 2019. őszén Balázs János és Falvai Katalin útmutatásával megkezdte zongora előadóművész mesterképzését is ugyanott. Első nagy hangversenysorozata, a Sem emlék, sem varázslat is szintén 2019. szeptemberében indult útnak.

Promóció

X
X