Papageno Radio
Címlap „Dolgozni kell, nem állhatunk le” - online próbálnak tovább a debreceni Csokonai...

„Dolgozni kell, nem állhatunk le” – online próbálnak tovább a debreceni Csokonai Színházban

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az öreg hölgy látogatása című Dürrenmatt-darab bemutatója március 26-án lett volna a debreceni teátrumban, ám a koronavírus-járvány okozta szigorító intézkedések miatt két héttel a bemutató előtt befejezték a próbákat, ami az egy hónapos megfeszített munka után érzékenyen érintette a készülő produkció alkotóit, színészeket, rendezőt és a műszaki dolgozókat egyaránt.

A társulat azonban április 3-án az online térhez alkalmazkodva újrakezdte a próbákat.  Keszég László, a darab rendezője szerint ezek a találkozások pszichésen is segítik a társulatot. „Március 12-én, amikor kijöttünk a színházból, senki nem gondolta, hogy ekkora változás áll be ilyen rövid idő alatt mindannyiunk életében. Ennek a feldolgozásában is segít a zoomos együttlét.

A netes találkozások nem helyettesítik az élő próbát, nem lehet a két dolgot egy lapon említeni, de segít a mentális egészség megőrzésében és a memória karbantartásában, nem utolsó sorban, ha így lehet dolgozni, akkor így dolgozunk, mert dolgozni kell, nem állhatunk le.

Teljes értékűen lehet elemezni a darabot, és meg is tesszük. Ezek az okai a netes próbáknak.”

A darab főbb szerepeiben, egyelőre bizonytalan időpontban, Kubik Annát, Varga Klárit, Herczeg Tamást és Bakota Árpádot láthatja majd a közönség.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X