Papageno Radio
Címlap A Purcell Kórus és a Capella Savaria nyitja a Régi Zenei Napokat...

A Purcell Kórus és a Capella Savaria nyitja a Régi Zenei Napokat Vácon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Filharmónia Magyarország idén is megrendezi a Régi Zenei Napokat július 4-11. között Vácott, a nyitóhangversenyen a Purcell Kórus és a Capella Savaria hallható.

A nyitóhangversenyen a Purcell Kórus és a Capella Savaria előadásában Gregor Joseph Werner, az Esterházy-udvar egykori karmesterének Der Gute Hirt című, ritkán hallható műve szólal meg a váci Fehérek Templomában. A nyitókoncert előtt, 19 órától megszólalnak a régizenei fanfárok, jelt adva a 36. Régi Zenei Napok kezdésére – közölték a szervezők.

Ide kapcsolódik:
„Ez volt az első nyilvános fellépésem énekesként" - Kolonits Klára a Purcell Kórus indulásáról

A fesztivál professzorai július 8-án előadóművészi szerepben is bemutatkoznak a váci közönségnek. Kovács Ágnes szoprán énekművész, Sheng-Fang Chiu furulyaművész, Paulik László hegedűművész és Vashegyi György 20 órakor állnak színpadra egy közös koncertre.

Ide kapcsolódik:
„Egész életemben hálás leszek a Purcell Kórusnak” – Így indult Kovács Ágnes karrierje

Július 11-én a kurzushallgatók lépnek színpadra, a fesztivál pedig Joseph Haydn A Teremtés című művével zárul az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus előadásában, Vashegyi György vezényletével. A kezdés előtt újra megszólalnak a fanfárok a Székesegyház előtti téren, a dallamok hírül viszik a zárókoncert kezdetét és a fesztivál végét.

További információ a programokról itt található.

Promóció

Stream és színház

X
X