Papageno Radio
Címlap Az ember arcai – A Kodály Kórus Debrecen koncertjét közvetítjük

Az ember arcai – A Kodály Kórus Debrecen koncertjét közvetítjük

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kodály Kórus Debrecen Az ember arcai című koncertjét közvetítjük, június 16-án 19:30-tól, amely elmélkedés az emberről: gyarlóságáról, magányáról, szeretet- és szabadságvágyáról – a kortárs tánc valamint Poulenc, David Lang és Sandström művein keresztül.

Paul Éluard II. világháború alatt született szürrealista költeményei megdöbbentő és egyben felemelő gondolatok életről-halálról, gyarlóságról, magányról, félelemről, szeretet- és szabadságvágyról. A saját magának kiszolgáltatott ember keservéről, reményéről, élni akarásáról és humanizmusáról. A keservében éghez kiáltó embert halljuk Jeremiás próféta siralmainak megrázó szavaiban is. Ezek a szövegek szólalnak a koncerten elhangzó művekben.

kedd16jún(jún 16)19:30csüt18(jún 18)00:00TöbbnaposAjánljuk!Az ember arcai - A Kodály Kórus Debrecen koncertje19:30 - 00:00 (18) Műfaj:klasszikusTulajdonságok:felvételről,ingyenes

Francis Poulenc kantátája egybecseng Thomas Tallis motettáinak csodálatos 16. századi hangjával és David Lang különösen megindító mai nyelvezetével, vagy a nemrég elhunyt kiváló svéd zeneszerző Sven David Sandström Hear my prayer O Lord (102. zsoltár) kezdetű motettájának drámai fohászával, melyben két zenei világ egyesül. Mindezek a gondolatok nemcsak zenében, de egy ehhez szervesen kapcsolódó mozgásművészeti nyelven is megjelennek a koncerten, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre kortárstánc-művészek közreműködésével.

* A felvétel 2020. január 16-án készült Debrecenben, a Pásti utcai zsinagógában.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X