Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Halmos Béla tiszteletére rendez emlékkoncertet a Hagyományok Háza

Halmos Béla tiszteletére rendez emlékkoncertet a Hagyományok Háza

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Összemuzsikálni a nemzetet címmel szervez emlékkoncertet Halmos Béla, a sokszorosan kitüntetett prímás és népzenekutató tiszteletére a Hagyományok Háza szeptember 19-én.

Idén júniusban ünnepelte volna 74. születésnapját Halmos Béla, a táncházmozgalom egyik elindítója, első prímása. A jubileumi hangverseny idén a járványhelyzet miatt elmaradt, helyette szeptember 19-én tartanak emlékkoncertet a prímás tiszteletére a Hagyományok Házában.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Elérhetővé vált több száz népzenei fotó Halmos Béla hagyatékából

Halmos Béla sok évtizedes aktív tevékenysége során fáradhatatlanul dolgozott a magyar népi kultúra és a táncházmozgalom ügyéért, mind folklórgyűjtőként, mind a városi revival mozgalom irányítójaként szerteágazó tevékenységet folytatott. A Sebő, majd a Kalamajka együttes prímása, a Zenetudományi Intézet munkatársa, a Táncház Egyesület tiszteletbeli elnöke, az Országos Táncháztalálkozó elindítója, a Táncház Archívum megalapítója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének egyik alapítója és tanára volt.

Halmos Béla

A szeptember 19-i emlékkoncerten közreműködik többek között Sebestyén Márta, Kovács Márton, Halmos Béla-vándordíjas népzenész és a Magos Együttes, Turi András, Halmos Béla-emlékérmes népzenetanár, Szerényi Béla és fiai, a Kóborzengő, a BorFolk és az Üsztürü zenekarok. Az est szerkesztői: Lőrincz Beáta, Szűcs Sándor és Varga Zoltán.

Az emlékkoncert a Hagyományok Háza és a Halmos Béla által alapított Hagyományok Háza Baráti Köre közös szervezésében valósul meg. További információkat ide kattintva talál.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X