Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A bécsi Zene Házában látható Barabás Márton Beethoven-kiállítása

A bécsi Zene Házában látható Barabás Márton Beethoven-kiállítása

Barabás Márton-kiállítás nyílt a bécsi Zene Házában, az érdeklődők március 21-ig tekinthetik meg a magyar képzőművész Hommage a Beethoven című tárlatát, amely a német zeneszerző születésének 250. évfordulója előtt tiszteleg – közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

- hirdetés -

Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulójára rengeteg programot szerveznek világszerte. A bécsi Zene Házában például Beethoven-szobát rendeztek be, amelyet az Osztrák Nemzeti Könyvtárból kölcsönzött értékes tárgyakkal is kibővítettek. Barabás Márton Hommage a Beethoven, vagyis Hódolat Beethoven előtt című kiállítása is a zeneszerző évfordulóját ünnepli a bécsi intézményben.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Beethoven portréja rajzolódik ki egy bajor napraforgómezőn

A Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, aki a Budapesti Metropolitan Egyetem tanára és a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Beethoven zenéjének költőiségét kívánta vizuálisan ábrázolni a zeneszerző zongoraművei alapján. A művész többek között könyvekből és kidobott zongorákból készít új szobrokat és színes figurákat, melyek a látás és hallás határait feszegetik.

A művész a Zene Házában most szobrokat, könyvekből készült műtárgyakat, festett zongorafedeleket és egy installációt mutat be, amelyhez olyan zongorákból származó réz- és ónbetéteket használt, amelyek készítői a 19. és 20. század fordulóján tevékenykedtek – áll az összegzésben.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.