Papageno Radio
Címlap Jonas Kaufmann friss Opus Klassik díjas lemeze hallható a Portré műsorán

Jonas Kaufmann friss Opus Klassik díjas lemeze hallható a Portré műsorán

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Napjainkban az operett a világ minden táján reneszánszát éli, azt viszont minden bizonnyal kevesen tudják, hogy a müncheni születésű sztártenor operettek iránti rajongása kisgyerekkorára vezethető vissza, sok időt töltött ugyanis Ausztriában nagyszüleivel: Wagner-rajongó nagyapjával, és operettkedvelő nagyanyjával. Jonas Kaufmann új, Mein Wien című lemezét hallgatjuk szeptember 7-én 15 órai kezdettel a Papageno Rádió Portré című műsorában. Az adás ismétlése szerdán 22, pénteken 14 órától hallható.

Jonas Kaufmann nagyanyja nem csupán lelkesedett Johann Strauss és a bécsi operett fénykorának művészetéért, hanem előszeretettel énekelte is a népszerű dalokat a kisfiúnak, aki A Tirolban töltött nyarak alatt nemcsak az operettirodalom gyöngyszemeit, de a bécsi dialektust is megismerte, így az énekesi pályára lépve operaszerepei mellett magabiztosan kezdett hozzá a bécsi operettrepertoár elsajátításához.

A Sony Classical gondozásában megjelent új lemez, a Mein Wien, melynek karmestere a Budapesti Wagner-napok művészeti vezetője, Fischer Ádám, memrég elnyerte a rangos Opus Klassik díjat.

Ide kapcsolódik:
Opus Klassik díjat nyert Fischer Ádám Beethoven-sorozata

Promóció

X
X