Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Nagy sikerrel zárult a 25. jubileumát ünneplő Duna Karnevál

Nagy sikerrel zárult a 25. jubileumát ünneplő Duna Karnevál

Nagy érdeklődés mellett zajlottak le a 25. Duna Karnevál margitszigeti programjai a Szabadtéri Színpadon június második hétvégéjén. Pénteken Pál István Szalonna és Bandája zenésztársaival, mestereivel és tanítványaival adott felejthetetlen koncertet, szombaton egy fergeteges gálaműsor keretében idézték meg hazánk legkiválóbb néptáncegyüttesei és zenekarai a Duna Karnevál elmúlt 25 évének legszebb pillanatait.

- hirdetés -

A Duna Karnevál a nemzeti hagyományok nemzetközi szintű képviselőjévé vált az elmúlt 25 évben. Az esemény keretében június 11-én ünnepelte megalakulásának 15. évfordulóját az országos és nemzetközi szinten is elismert Pál István Szalonna és Bandája.

- hirdetés -

A zenekar koncertje egyedülálló Kárpát-medencei népzenei utazás volt, amelyen felléptek hazánk és az elcsatolt területek legrangosabb muzsikusai, Pál István Szalonna prímás mesterei és tanítványai.

Ide kapcsolódik:
25. Duna Karnevál Gála és Szalonna és bandája jubileumi koncert a Margitszigeten – Játék

Az „Együtt” című ünnepi koncerten muzsikáltak zenésztársak és zenészbarátok, Csík János, a Tarsoly Zenekar, hagyományőrző muzsikusok működtek közre Szászcsávásról, Magyarpalatkáról, Kalotaszegről, Kárpátaljáról és a Rábaközből, olyan emblematikus erdélyi zenészek is színpadra léptek, mint a Kodoba Martin ’Florin’, Varga István ’Kiscsipás’, Berki Béla ’Árus’ vagy Mezei Ferenc ’Csángáló’. Az esten közreműködött az idén 70 éves Magyar Állami Népi Együttes is. A közel kétezer néző röpke utazást tettek volna a Kárpát-medencében és Trianon 101. évfordulója alkalmából a kulturális nemzetegyesítés élményét élhették át a nézőtéren.

Szombaton a negyedszázados jubileum alkalmából az elmúlt 25 év legemlékezetesebb színpadi pillanatait idézte fel egy gálaműsor keretében a Duna Karnevál.

A gazdag népzenei és táncos örökségünket bemutató esten fellépett a Duna Művészegyüttes, Magyar Állami Népi Együttes, a Bem Néptáncegyüttes, Bihari János Táncegyüttes, Szeged Táncegyüttes és a Tököl Délszláv Táncegyüttes, muzsikált a Göncöl zenekar, a Magyar Állami Népi Együttes zenekara és Kolo zenekar.

 

A „Best of” válogatáson a közel kétszáz táncos a Kárpát-medencei magyarság és az itt élő nemzetiségek legszebb táncait mutatták be, jeleneteket adtak elő többek között a Monarchia bálja, a Kossuth Lajos üzenete, az ’56 Egy nép kiáltott és a Szerelmünk, Kalotaszeg című nagysikerű műsorok legszebb jeleneteiből. Az Európai Tánckaraván című produkcióból egy finn polka és két flamenco művész, Lippai Andrea és Pirók Zsófia bűvölte el a közönséget a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!