Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kitiltották a zongorát egy bécsi óvodából?

Kitiltották a zongorát egy bécsi óvodából?

Egy osztrák bulvárlap arról írt, hogy Bécs ifjúsági és családügyekkel foglalkozó hivatala egy óvodát arra kötelezett, hogy egy egyébként használatban levő zongorát eltávolítsanak az intézményből. A hír természetesen komoly felzúdulást váltott ki.

- hirdetés -

A hivatal azonban csupán arra kötelezte az óvodát, hogy a zongorát a jelenlegi helyéről távolítsák el, mert az veszélyes lehet a felügyelet nélkül levő egy-három évesek számára. A hangszert a gyerekek és olyan profi zongoristák is használták, akiket a gyerekekhez hívtak, a hatóság szerint azonban a zongorának az ilyen korú gyerekeknél pedagógiailag nincs értéke, ezért kell azt átvinni egy másik helyiségbe.

Cambridge-ben pianínókat adományozott egy hangszerbolt. Igaz, nem óvodáknak.

- hirdetés -

A szóvivő hozzátette, hogy nem a zeneoktatás és a hangszerek ellen vannak, hanem életkor-specifikusabb hangszereket, például ritmusfát vagy csörgődobot ajánlanak, olyanokat, amelyek a gyerekek számára hasznosabbak és több élményt jelentenek. Egy bécsi városi tanácsos megerősítette, hogy természetesen fontosnak tartják a zeneoktatást, és nem kételkednek a pedagógiai hasznában, még az óvodában sem, ennek azonban e helyzetben nem látták nyomát.

(Via Klassik.com)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.